Vytisknout tuto stránku

Hlavní campy HTA 2019 - nejúspěšnější v historii!!!

úterý, 19 listopad 2019

Letí to, je tomu již 12 let co k tomu došlo, první tréninkové video bylo pomyslným startem "hokejové kosmické lodi HTA" na oběžnou dráhu.  Uplynula dlouhá doba, budujeme značku Hockey Talent Academy a díky výsledkům a Vašemu zájmu zná zkratku HTA snad každý mladý hokejista. Po celou dobu jsme evidovali zájem ze zahraničí, ale trpělivě jsme pracovali na "dovednostech, kondici a výkonnosti" značky, pečlivě jsme se připravili a zodpovědně mohu říci, že jsme udělali další krok... Dnes poskytujeme ucelený hokejový program nejen v Česku ale i na Slovensku, v Německu, Itálii, Rakousku, Slovinsku. Za to patří velký dík všem - hráčům, trenérům, trenérům evropských projektů a v neposlední řadě Vám rodičům. Bez vašeho zájmu a nadšení by takový projekt nikdy vzniknout nemohl.

TRÉNINK SE VYVÍJÍ NEUVĚŘITELNÝM ZPŮSOBEM

kakkoHokej se vyvíjí neuvěřitelným způsobem, aby jste byli úspěšní musíte mít efektivní tréninkový program, protože ten dělá rozdílové hráče. V našich tréninkových programech se zdokonalili i nejlepší české volby posledních draftů NHL jako světová #12 draftu NHL 2017 Martin Nečas, #6 draftu NHL 2015 Pavel Zacha, #6 draftu NHL 2018 Filip Zadina, #16 draftu NHL 2018 Martin Kaut, nebo i dále draftovaní - Matěj Pekař, Jáchym Kondelík, Jakub Lauko, ale řada dalších profesionálních hráčů bratři Zohornové, Kubík, Mozík a další... Vždycky si vážím momentu kdy si nás najdou lidé, kteří v hokeji něco dokázali a přivezou k nám svoje děti. Proč? Protože každý chce pro své děti to nejlepší a rozhoduje se srdcem , prostě u svých dětí nikdo nekalkuluje, udělá to co si myslí, že je pro ně nejlepší. Mám to stejně. A tak jsem opravdu rád když se ve výčtu našeho programu objevují jmenovky z NHL - ROZSIVAL, ŽIDLICKY, MICHALEK, PROSPAL, MALIK, POUZAR, SVEJKOVSKY, ale i “evropští“ ZADINA, ZALESAK, BARTOVIC, MIKESKA, MINISTR, DUBEC, MELENOVSKY, GALVAS, PETR, SKUHROVEC, HOLEČEK a další... Je však třeba koukat dopředu, hledat nové hráče, kteří dokáží výkonnostně zaujmout, jsme připraveni v rámci projektu i nové prezentace k razantnímu omlazení, přiblížíme Vám nové "PROSPECTY", prostě najdeme nové Nečase, Zadiny a Kauty a vytvoříme špičkové podmínky pro jejich růst! :-)

V tréninku se objevuje řada novinek, některé vycházejí z požadavků hry, zato jiné jsou spíše okázalostí a show pro neznalé... Všude okolo slyšíme, že hráči mají na rozvoj spoustu času, já si to nemyslím, podívejte se jak trénovala světová #1 draftu NHL 2019 Jack Hughes, Nico Hischier, Kaapo Kakko nebo Lucas Raymond! Až Vám zase bude někdo říkat, že na specifický trénink je brzo, že ranná specializace není dobrá, že to chce počkat do 16 let, tak si vzpomeňte na video američana Jacka Hughese nebo švéda Lucase Raymonda, které ukazuje postupný trénink dle věku, protože jinak by jste se taky nemuseli dočkat . A ruku na srdce to co ti hráči uměli ve 13, 14, tak nemohli začít “z voleje”, celkem si dovedu představit co dělali v 10, 11, 12. Někteří “trenéři” nás označují za blázny a snaží se tvrdit, že program HTA je přehnaný, zbytečně ranně specializovaný, kdo k nám jezdí ví, že je dost podobný tomu co vidíte na videu u Jacka Hughese v BNTL. Prostě specifický a efektivní program, nic víc, nic méně... Víme co dělal Hughes, Kakko, Aho, Laine, Raymond, Nečas... a moc se to neliší, prostě nikdo se s tím nenarodil, to je pohádka.

MISTROVSTVÍ SVĚTA UKÁZALA CESTU

cutJuniorská mistrovství světa ukázala, že je řada týmů a hráčů kteří na sobě dnes a denně pracují a je téměř jedno odkud jsou. Pořád se snažíme hledat jakýsi tréninkový model, prostředí které by hráče formovalo, efektivní trénink, pomůcky a uniká nám jedna důležitá věc...Na stážích v Kanadě (Montreal, Vancouver) mě zaujala jedna věc - stále mluvili o jednotlivých hráčích, osobnostních rysech, vlastnostech charakteru a já si tehdy říkal "proč furt řeší jací ti kluci jsou, jaký mají charakter, rodinu, zázemí, jde přece především o dovednosti, bruslení, vedení kotouče, střelbu, rychlost, sílu, přihrávky.To když zvládnou, budou z nich hráči." Hluboce jsem se tehdy mýlil. Dnes i díky zkušenosti se starší akademií vím, že rozhoduje přístup hráče, morálka, motivace, charakter, cílevědomost, povahové rysy, vlastnosti, pracovitost, rodinné zázemí. Bez těchto klíčových faktorů ničeho nedocílíte! Vše se neuvěřitelně vyvíjí a tak jak dnes už není neporazitelná Canada či USA, není jen Hughes, ale i Caufield (14 branek na MS), Podkolizin, Raymond, Krebs, Newhook, Holtz, už víme, že v U18 Bělorusko může hrát v elitní skupině důstojnou roli a porážet papírově silnější soupeře, že Lotyšsko se může zachránit v elitní skupině a Slovensko může sestoupit - protože hokej je prostě SPORT a ne POLITIKA!

ORIGINÁL JE VŽDY JEN JEDEN!

SANDFIELDPOWERHledám cestu kudy ještě nikdo nešel... je jedna z vět, kterou jsem kdysi použil ke specifikaci mého přístupu k tréninku a proč? Dělat to jinak, originálně, lépe, efektivněji, změnit uvažování, změnit přístup, vdechnout život novým věcem, dávat je “do oběhu”, složit mozaiku s vidinou lepšího výsledku, podělit se, pomoci co nejvíce hráčům, to jsem vždy chtěl, to mě naplňuje, to je můj život, to je HTA! Nezaměřuji se na to kdo, ale spíše jak? Není to ale jednoduché...

Vím, že jsem svou činností “založil” plno škol, projektů, otevřel oči plno lidem z kterých jsou dnes majitelé firem, šéftrenéři, vedoucí trenéři, majitelé konkurenčních škol kteří mi mnohdy třeba nemohou přijít na jméno a už na mou pomoc dávno zapoměli. Vezmou vaše věci, tváří se že je vymysleli, nabízí je, angažovali je firmy kam já jsem se nedostal. Asi to k tomu patří, zvykl jsem si... Touha to stále posouvat vpřed a být následován je asi silnější, chci vidět tu sílu myšlenky žít, nutí mě to jít vpřed a rychleji, nevím. Vlastně i mě v tom pomáhá řada odborníků z různých koutů světa a jsem za to rád. A tak to budu dělat dál a věřím, že to věci prospěje...Aby jste se měli “nač” těšit - usilovně pracuji s dvěmi  zahraničními firmami na dvou tréninkových věcech a věřím, že ovlivní nejen hokej. Testujeme, samozřejmě jakmile nastane čas, tak se o ně zase s Vámi podělím...

JPNHL2

Do tréninku zařazujeme spoustu nových věcí, třeba jako první na světě jsme originálně použili systém na kontrolu hran a zlepšení rychlosti FIELDPOWER. Z takových věcí mám radost!

Dle analýz hokejového bruslení jsou hráči po většinu času v dvouoporovém bruslení, je třeba držet nohy na ledě a samozřejmě pracovat na technice nad rámec klasických tréninků... Daleko více než ježdění po kolenou, loktech nebo megaskok přes branku mě přesvědčí čistá technika, to je u mě frajeřina a tu se naučit je daleko těžší!

SHL - SPEED HOCKEY LEAGUE

shlMyšlenka vzniku pravidelných utkání v rámci campů pod označením SHL - Speed Hockey League vznikla (před šesti lety 2013) jako důsledek poptávky po hře a je nedílnou součástí projektu Hockey Talent Academy což je patrné i z loga které jsem tehdy vytvořil. V rámci dovednostních campů se hrají utkání na malé hřiště i velké hřiště, má jasně daná pravidla, lajny hrají přesně na sebe. V minulosti jsme přišli s atraktivní myšlenkou DRAFTem SHL - kdy si trenéři skládali svůj tým dle znalosti hráčů, hrálo se na výsledek, hrály se přesilovky, oslabení, trenér který vyhrál postoupil do dalšího draftu, dost atraktivních prvků což SHL posouvalo výše. Proto se k tomuto konceptu s okamžitou platností vracíme. Od začátku projektu fungovaly výběry naší akademie, byli jsme několikrát v Kanadě, ve Finsku, Rakousku, vyhrávalo se, přesto jsme od nákladných výjezdů ustoupili a soustředili se na trénink, nyní když máme zázemí, chceme, aby fungovali výběry, ale pro všechny ročníky. Proto připravujeme programy jednotlivých ročníků - Speed Hockey League Select a hlavní výběry Hockey Talent Academy pro mezinárodní konfrontaci, bližší informace připravujeme v e-rezervaci. 

15zak00274 10 logo klubu ice dragons telc

Celoroční akademie ICE DRAGONS

I přesto, že je to jen začátek a fungujeme teprve druhou sezónu patří tento celoroční projekt mladších a starších žáků do naší "rodiny". Postupně se rozvíjí i v soutěžích ČSLH pod hlavičkou klubu ICE DRAGONS, navázali jsme spolupráci s HC Dukla Jihlava, jsme součástí MEMORANDA o spolupráci mezi kluby Vysočiny a výchově hráčů. Tento projekt dává možnost hráčům na sobě pracovat celoročně den co den v propojení se školou.

Lets’ Go TEST, TESTOVÁNÍ JE NUTNOST A KONTROLOU PROGRESU  

testovani hracuCelkově jsmem nabyl dojmu, že pohyb, hokejové bruslení, potažmo technika bruslení je limitujícím faktorem všech dalších hokejových dovedností a tudiž i jedním z nejdůležitějších faktorů individuálního herního výkonu hráče. Dneska najdeme spoustu nabídek, škol, campů na zlepšení techniky bruslení, všichni se snaží ohromit - někde skoky, jinde pokleky nebo poměrně složitými krasobruslařskými prvky, ale měli bychom se dívat co je v hokejovém bruslení efektivní. Jak Vás dokáže konkrétní trenér změnit, zlepšit a zrychlit - úpravou techniky bruslení... Že to umí on Vám moc nepomůže, musí Vás to naučit a v tom je většinou problém! Moc dobře si pamatuji velice dobré hráče kteří odešli z projektu s odcházejícím trenérem a pracovali tak usilovně, že dnes už hokej nehrají, to je pak smutné :-(

Buď chcete být ještě lepší a posouvat své limity a dokážete to! ...nebo se prostě jen bojíte, že nebudete dobří, ale to asi k velkému úspěchu nepovede.Tohle není opravdu pro každého, je to pro hráče kteří se chtějí zlepšovat, posouvat své limity, chtějí poznat svoje silné stránky, ale i poznat prvky které je jako hráče limitují. Vždycky jsem byl ohromen když jsem do ruky dostal čísla ve kterých nic nenašvindlujete, nic neokecáte a proto klobouk dolů před všemi kteří se zúčastnili TEST campu. Snažili jsme se v konzultacích všem poradit, pomoci tak aby hráči udělali velký progres...  

PROGRAM PRO PROFESIONÁLY

Pelicans zohornaTak jako každoročně se v Telči připravovala profesionální skupina složená z hráčů z nejvyšších soutěží - NHL, KHL, AHL, OHL, QMJHL, WHL, TELH a dalších. Celkem se v tomto programu Hockey Talent Academy protočilo 43 hráčů vrcholového hokeje, včetně reprezentantů. Z nově spolupracujících to bylo zejména trio bratrů Zohornů. Tréninky byly zaměřeny dle potřeb jednotlivců. Na několika trénincích se opět střetly dva tábory - střelců a brankářů. Tuhle konfrontaci miluji, jedni chtějí dávat branky, druzí nechtějí žádnou dostat, úchvatná podívaná. Oslovilo mě to, emoce lítaly vzduchem, takové tréninky si přehrávám několikrát ze záznamu..

nereal

Po jednom tréninku na FB vyběhl článek https://www.hokej.cz/hokej-v-cislech-kteri-brankari…/5040867 a jsem měl zavařenej (ne že by mě to nějak uchvátilo, protože zakončení není jen o tom kam padl gól, ale o situaci, místu zakončení, gólové přihrávce, ale i o tom v jakém chytá brankář gardu, týmu, za jakou obranou...), ale přesto dávám palec nahoru.

Uplynul dlouhý čas (cca 10 let) co jsem přišel s nereálným pohledem střelce viz. vrchní obrázek z Pelhřimova s tehdy malým Dominikem Pavlátem, řada lidí si myslela, že jsem se právě zbláznil a hledám věci o kterých hokej není - ukazuje se, že JE!!! Dnes přichází se stejnou ideou a pod různými názvy celý hokejový svět (např. SHOOTER’S ILLUSION a další ...). Bruslení a střílení branek jsou dvě věci na které hledají recept dovednostní trenéři na celém světě. Hokej se neustále vyvíjí a tak neustále poupravuji svůj pohled na věc a přiznám se že hlavně podle gólmanů a pokročilých statistik střelby / chytání.

ZÁJEM O INDIVIDUÁLNÍ VÝUKU ROSTE

O individuální výuku je neskutečný zájem a proto jsme posílili o další dva profesionální trenéry dovedností s praxí, jenž jsou současně aktivními ligovými hráči. Proto jsme rozšířili nabídku individuální výuky a doplnili další termíny a pozice bližší info na na http://prihlaska.hockeytalent.cz/

PROGRAM HLAVNÍCH DOVEDNOSTNÍCH CAMPŮ PRO ROK 2020

Podařilo se nám s předstihem zveřejnit seznam výuk do konce roku 2019 a zároveň spustit rezervaci campů Hockey Talent Academy na rok 2020. Najdete v nich hojně vyhledávané a osvědčené tipy, dále inovované campy s novou náplňí, ale i novinky jako například TOP PROSPECTS camp pro pozvané talentované hráče, kteří s naším projektem úzce spolupracují. 

World Talent Tournament 2020

WTT620V dubnu opět proběhne jeden z největších evropských turnajů World Talent Tournament v kategoriích U8 až U15 4.4.2020 - 17.4.2020

U8 (2012) - 4-5.4.2020

U9 (2011) - 6-7.4.2020

U10 (2010) - 8-9.4.2020

U11 (2009) - 10-11.4.2020

U12 (2008) - 12-13.4.2020

U13 (2007) - 14-15.4.2020

U15 (2005/06) - 16-17.4.2020 

NOVINKY V NAŠÍ NABÍDCE

posilka1Každý kdo sleduje trendy nebo se trenérsky vzdělává, slyší během poměrně krátkého času od těch nejpovolanějších mnoho zaručených tréninkových doporučení a to mnohdy značně protichůdných - jednou běhat, jindy zase jezdit na kole, nebo pro změnu vůbec neběhat a na kole nejezdit. A když už tedy běhat tak pouze krátké tratě nebo raději skákat? Prvně se naučit dýchat, pohráváme si s virtuální realitou, používáme nejrůznější a nejnovější balanční pomůcky do doby než vyjde studie, že to je tak trochu "na vodě"... Dělat v rámci OFF - ICE objem a všestrannost, nebo naopak krátké intenzívní a specifické pohybové vzorce pro hokej? A nebo se raději věnovat kompenzaci nadměrné jednostranné zátěže ze sezóny? Není vyjímkou, že jeden odborník vidí velkou souvstažnost mezi během a bruslením a jiný nikoli. Samostatnou otázkou pak zůstává jak velký je transfer těchto věcí do hry samotné? Někdy mám pocit, že trochu bloudíme v začarovaném kruhu...

pws1

Testujeme mimo led a rozdělujeme hráče podle toho kdo zaběhne patnáctistovku pod pět minut, kontrolujeme výkonnost testem VO2 max, Wingate testem nebo by bylo vhodnější testovat specifickými testy na ledě? Dost otázek, málo odpovědí, sleduji a respektuji cestu všech které v ni věří, netroufnul bych si však tvrdit, že je jediná správná... A tak cílem mého statusu nebylo nikoho "hejtovat", nýbrž se pozastavit, zamyslet, dělám to každý den a hledám odpověď na výše uvedené otázky... Posouváme náš program individuávního přístupu ještě dále, posuneme Váš atletický základ pro pohyb na ledě na vyšší úroveň i pomocí speciálních tréninkových prostředků, máte se na co těšit, více na odkazu http://prihlaska.hockeytalent.cz/…/off-ice-hockey-individua…

 

Těšíme se se všemi na ledě 

 

                                               Jaromír Pytlík

Číst 5309 krát