Vytisknout tuto stránku

PYTLÍK JAROMÍR

Jaromír je historicky prvním studentem projektu a jednou z tváří projektu Hockey Talent Academy. Mezi jeho přednosti patří především vynikající dovednosti - bruslení, vedení kotouče a razantní střela. Díky velmi dobrému čtení hry, herní inteligenci,  velmi dobrým fyzickým předpokladům a zmiňovaným dovednostem se dokáže prosazovat i proti výrazně starším hráčům. Dokázal se prosazovat i v postaršení o 3 roky. Jaromír je výborný ve hře jeden na jednoho, dokáže se uvolnit na malém prostoru, čímž si vytváří hodně střeleckých příležitostí ve kterých je díky jeho razantní střele velmi efektivní. Je týmovým hráčem, který svůj herní projev vyvažuje řadou kombinací, finálních přihrávek, ale i výbornými defenzívními dovednostmi. Kvalitu svých individuálních dovedností dokázal v HTA TEST campech a je několikanásobným vítězem těchto testů 2012, 2013, 2014. Zajímavostí je, že uspěl v rychlobruslařských závodech na Olympiádě dětí a mládeže 2014, kde získal dvě bronzové medaile. Na turnaji World Talent Tournament 2017 zajel z více jak 1000 hráčů nejrychlejší čas v bruslařském testu akcelerace 2,78 sec., který je rekordem WTT. Byl kapitánem českého národního týmu U18 na Memoriálu Ivana Hlinky v Kanadě. Na začátku roku 2018 jej zařadily do A-týmu extraligové HC Rideira Vítkovice, na začátku roku 2019 využil nabídky kanadského klubu Saulth Ste.Marie a odešel do nejvyšší kanadské juniorské soutěže Ontario Hockey League.  

http://www.hc-vitkovice.cz/vitkovice-ulovily-sestnactilety-talent-jaromira-pytlika/

http://hokej.cz/mladez-clanek/talent-pytlik-ma-ve-druhe-lize-bod-na-zapas-ted-po-nem-skocily-vitkovice/5027890 

http://www.hokejzr.cz/clanek.asp?id=Jaromir-Pytlik-miri-do-Vitkovic-Kluci-me-chvalili-priznava-po-skvelem-vykonu-mladicek-2166

Odkazy na statistiky:

http://www.hokej.cz/hrac/50181

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=318885

Pytlik New Jersey 1024x576 2

Pytlík si podle trenéra Johna Deana v Kanadě rychle zvyká!

IMG 8092 800xStejný juniorský tým, ve kterém v minulosti působily budoucí hvězdy kanadského hokeje Wayne Gretzky, Paul Coffey, Joe Thornton, John Vanbiesbrouck nebo Ron Francis si v CHL IMPORT draftu 2018 vybral talentovaného hokejového útočníka Jaromíra Pytlíka. Již po měsíci v nejvyšší kanadské juniorské soutěži vstřelil teprve sedmnáctiletý mladík svůj první hattrick v OHL a za posledních 9 utkání si připsal 11 kanadských bodů. Vypadá to, že rychle přivykl kanadskému hokeji.

„Jsem rád za tu možnost, v několika posledních utkáních se cítím velmi dobře a jsem celkově jistější. Hraje se mi den ode dne lépe. Je to začátek, jsem tu něco přes měsíc, vím, že je přede mnou dlouhá cesta.“

V žákovských kategoriích hrál Pytlík v Jindřichově Hradci a poté působil v dorosteneckých kategoriích Žďáru nad Sázavou. Poslední dvě sezony nastupoval v nejvyšší domácí seniorské soutěži v dresu HC Vítkovice Ridera , v lednu zamířil z české extraligy do celku Sault Ste. Marie Greyhounds (SSM), hrající Ontario Hockey League.

„Jaromír zvolil tuto cestu a my nemáme v plánu mu v tom bránit, zkusí štěstí v Kanadě, my mu přejeme jen to nejlepší a ať se mu daří.“ uvedl tehdy Jakub Petr, hlavní trenér a generální manažer Vítkovic. 

17rd21pytlik25

Generální manažer klubu SSM Kyle Raftis řekl k příchodu Jaromíra Pytlíka “Jaromír je považován za hráče světové třídy, rozhodl přijít do Soo a dále pracovat na dosažení svého dílčího cíle, kterým je vysoké umístění v NHL draftu pro rok 2020. Máme veliké štěstí, že se nám podařilo získat hráče jeho kalibru pro rozhodující část sezóny.  Jsme nadšeni, že ho můžeme zařadit do tréninkového programu Greyhounds  Sault Ste. Marie. Těšíme se na to, že se budeme podílet na jeho rozvoji a to jak na ledě, tak i mimo něj. 

„Jsem rád, že jsem se dostal do tak dobré organizace, máme náročný tréninkový program, hodně se dbá na dovednosti, snaží se hráče rozvíjet, chodím zdokonalovat i angličtinu. Venkovní utkání jdou rychle za sebou k tomu dlouhé cestování, někdy je to hodně náročné. Bydlím ve výborné rodině, vyjdou mi se vším vstříc.“

Tým Greyhounds se pohybuje na čele západní konference a v jeho týmu hraje řada nadějných mladíků např. Barrett Hayton (#5 draft NHL 2018, Arizona Coyotes), dále „největší hvězda týmu“ a nejproduktivnější hráč OHL Morgan Frost (#27 draftu NHL 2017, Philadelphia Flyers), či nejproduktivnější obránce OHL Mac Hollowell (draft NHL 2018, Toronto Maple Leafs).  Hned od prvního utkání trenér John Dean zařadil Pytlíka do první řady vedle zkušeného Morgana Frosta, který se vrátil jako nejproduktivnější hráč Kanady z WJC U20 a dorazového „over -age“ hráče američana Keegana Howdeschella. Od počátku hrál dobře a měl i hodně šancí, apeloval jsem na Jaromíra, aby byl trpělivý. Věděli jsme, že je otázkou času než přivykne a začne se prosazovat.“ uvedl generální manažer Kyle Raftis pro Salut Star.

Jsem rád, že hraju se zkušenými hráči, hokejově i v kabině si rozumíme, kluci mi hodně pomáhají a celkově je tu dobrá parta. Užívám si to.“

V posledních utkáních je Jaromír Pytlík velmi produktivní a pravidelně boduje, což oceňuje i jeho spoluhráč z formace a v současné době neproduktivnější hráč OHL Morgan Frost (103 bodů). “Jaromír je opravdu skvělým přírůstkem pro náš tým, je jasné, že je velmi talentovaným hráčem s vynikajícími dovednostmi. S jeho příchodem se náš tým celkově výkonnostně posouvá. Hru s ním si užívám a je výborným hráčem do kabiny.” řekl Frost deníku The Sault Star a upozornil také na jeden charakterový rys, který na svém českém spoluhráči obdivuje nejvíc a to je jeho pracovní morálka.

Zatím největší úspěch zaznamenal Pytlík v polovině února ve venkovním utkání se Sudbury, kdy si připsal první hattrick v OHL a přidal jednu asistenci. Stal se první hvězdou utkání i celého kola OHL. Jeho výkonů si všiml i sledovaný zámořský web SPORTSNET, který věnoval českému hráči pozornost.  Server uvedl, že mladý nadějný hokejista z Čech si rychle zvyká na hru vedle vysoko draftovaných hráčů včetně života na pro něho novém kontinentu Severní Ameriky a začíná dělat velké pokroky.  Generální manažer Raftis k tomu uvedl „Když jsme Pytlíka minulé léto vybírali na CHL Import Draftu věděli jsme, že to nebude jednoduché, když podepsal víceletý kontrakt v české extralize. Je to vynikající bruslař, má dobré fyzické parametry 189cm/87kg a má skvělé dovednosti.“

Trenér Greyhounds John Dean k nadějnému českému hráči dodal “Získává sebejistotu a zvyká si na zdejší ligu, bude z něj vynikající hráč. Je vidět, že si rychle zvyká na celý tým, nový systém a na své spoluhráče. Je silný na puku, má tah na branku a rázné zakončení. Hraje jako opravdový profesionál. Dnešní večer v Sudbury patřil jemu.”

6D78E805 8C30 4187 912F E5DEC3456329


 

foto pytlikJaromír nastupoval již v sezóně 2014/2015 jako jeden z nejmladších hráčů v nejvyšší soutěži ELMD U16 za tým SKLH Žďár nad Sázavou již jako dvanáctiletý. Je velice produktivním hráčem, který se pravidelně pohybuje na čele kanadského bodování soutěží či turnajů, kde získal řadu ocenění. Vždy patřil k tahounům týmů HTA ročníku 2001 i 2000, které posbírali řadu týmových úspěchů na mezinárodním poli. Jaromíra charakterizuje skromnost a pracovitost, hraje nejčastěji na postu centra, pravého, ale i levého útočníka. Byl členem krajských výběrů ČSLH 2000 a 2001 a díky výkonům na Olmpiádě dětí a mládeže 2015 v ledním hokeji byl pozván na výběr ČSLH U15. V následující sezóně 2016 pak do České reprezentace U16. V sezóně 2016/2017 se stal nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem skupiny střed ELMD. Ve věku 15 let a 5 měsíců si odbyl svou premiéru mezi muži ve 2 hokejové lize. V mužské kategorii se rychle zabydlel. 

V sezóně 2017/2018 byl pozván do reprezentace U17 a účastlil se  WORLD HOCKEY CHALLENGE, kde vstřelil 3 branky. Vyrovnávací v duelu se Švédskem, vítěznou ve čtvrtfinálovém utkání s Ruskem a vyrovnávací v semifinále proti Kanadě. V lednu 2018 se připojil k extraligovému týmu mužů HC Rideira Vítkovice. Byl kapitánem českého národního týmu U18 na Memoriálu Ivana Hlinky v Kanadě. Na začátku roku  2019 využil nabídky kanadského klubu Saulth Ste.Marie a odešel do nejvyšší kanadské juniorské soutěže Ontario Hockey League.    

 

14915705 1596252947344790 8607410856282822700 n

miraferrax 2  mirachlapi2

JP U15 - 2016 - MAGIC POWER

 

JP U13 - 2014 - PUCK CONTROL

JP U13 - 2014 - SHOOTING & SCORING

JP U11 - 2012 - GAME

  JP U11 - 2012 - TRAINING

JP U9 - 2010 - GAME

JP U9 - 2010 - TRAINING

JP U6 - 2007 - GAME

JP U6 - 2007 - OFF-ICE TRAINING