Print this page

OFICIÁLNÍ PROHLÁŠENÍ K WORLD TALENT TOURNAMENT 2023

Friday, 30 December 2022

logo WTT1500Váš obrovský zájem nás přivedl k myšlence vytvořit mládežnický turnaj, který by se mohl stát jedním z nejatraktivnějších na světě. V některých kategoriích máme přihlášeno již 26 týmů a chtěli bychom alespoň částečně využít tento potenciál, proto jsme se rozhodli některé kategorie rozšířit na 16 týmů. Je spousta turnajů, kde hraje 4-6 týmů, všichni si hodně zahrají a minimálně polovina týmů si odveze poháry a medaile. Nemáme ambici konkurovat podobným turnajům, chceme vytvořit něco mimořádného a já pevně věřím, že nám s tím pomůžete. Chceme, abyste byli součástí turnaje světových parametrů, na který se jezdí nejen si zahrát, ale zejména hrát kvalitní a vyrovnaná utkání s touhou vyhrát. Právě v takovém prostředí se v historii zrodily ty největší hokejové hvězdy. V již proběhlém turnaji Christmas Hockey Series 2022 jsme měli možnost vidět ten obrovský rozdíl mezi standartní soutěží a tímto turnajem. Pro WTT 2023 jsme si dali práci s tvořením herního systému, který by dal velmi dobré podmínky všem, ale nejkvalitnější těm nejlepším. Jsme si jisti, že nové prvky ročníkového turnaje World Talent Tournament 2023 nenechají nikoho chladným.

Direktoriát turnaje WORLD TALENT TOURNAMENT 2023 představuje oficiální turnajové prohlášení, které je účinné dnešním dnem.

mapa-telc.jpg

HRACÍ SYSTÉM

Hrací systémy se liší podle kategorií, které budou na turnaji startovat. Pro letošní ročník jsme se kvůli enormnímu zájmu o turnaj rozhodli pro změnu systému tak, abychom dali příležitost většímu počtu týmů, čímž z WTT 2023 uděláme jeden z největších evropských turnajů sezóny. Naším cílem je kromě největší možné kvality také zajistit atraktivní herní formát, a tak nebudeme ustupovat od systému PLAY-OFF, do kterého budou tradičně zapojeni všichni účastníci turnaje. Systém je koncipován tak, aby si každý tým zahrál proti co největšímu možnému počtu různých soupeřů. Všechny tyto body, tedy atraktivní formát se systémem PLAY-OFF či spoustu různých soupeřů pro každý tým budeme dodržovat ve všech kategoriích, a to i v kategoriích U10-U13, kde by mělo nově startovat 16 týmů v kategorii!

TERMÍNY TURNAJŮ

Vzhledem k možnosti rozšíření startovní listiny turnaje World Talent Tournament 2023 z důvodu obrovského zájmu týmů (v některých kategoriích se přihlásilo až 26 týmů) jsme nuceni upravit termíny konání jednotlivých kategorií následovně:

U8 (2015) / 11. – 12.4.2023

U9 (2014) / 13. – 14.4.2023

U10 (2013) / 15. – 17.4.2023

U11 (2012) / 18. – 20.4.2023

U12 (2011) / 21. – 23.4.2023

U13 (2010) / 24. – 26.4.2023

U14 (2009) / 27. – 28.4.2023

U16 (2007/08) / 29. – 30.4.2023

V kategoriích U10, U11, U12 a U13 jsme se rozhodli o rozšíření turnaje ze dvou na tři hrací dny, jelikož nechceme jednotlivým týmům v průměru snižovat hrací čas. Tomuto rozhodnutí nahrává fakt, že týmy přijíždějí s denním předstihem. 

WTTSTASA

HRACÍ ČAS

Co se týče hracího času, i k tomu jsme se rozhodli z důvodu zkvalitnění turnajové účasti přistoupit trochu jinak. Pracovat budeme se standartními hracími časy 2x15, v utkáních PLAY-OFF, kde se poloviny sčítají, 2x12 a v utkáních PLAY-OUT 2x10 minut čistého času. Vánoční turnaj CHS 2022 nám jasně ukázal, že hrací čas 2x10 zajistil velice atraktivní zápasy, ve kterých téměř nedocházelo k překvapivým výsledkům, natož potom k utkáním bez branek. K turnaji přistoupíme tak, že garantujeme podobný minimální hrací čas jako v minulosti, ale pro týmy, které si na turnaji povedou nejlépe, bude otevřena cesta k více utkáním PLAY-OFF, tedy i k většímu hracímu času.

ZAŘAZENÍ TÝMŮ DO TURNAJE

Jelikož chceme, aby kvalita měla na našich turnajích stoupající tendenci, vytvořili jsme žebříček týmů podle toho, jak se na WTT umístily v minulých letech a týmy, které v tomto žebříčku figurují na vrcholu, dostanou přednost před ostatními a možnost zarezervovat si své místo na turnaji mezi prvními. S důrazem na kvalitu souvisí také zavedení systému KVALIFIKACE, který zajistí, že na turnaj postoupí pouze týmy, které si to svými výkony zaslouží.

DOVEDNOSTNÍ SOUTĚŽE / SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ

Jedinečnými dělají turnaje pořádané společností Hockey Talent Academy také tradiční dovednostní soutěže SKILLS COMPETITION. V nich za každý tým soutěží vybraní hráči v přesnosti střelby, vedení kotouče, soutěži nájezdů pro hráče i gólmany a na závěr se rozhodne o nejrychlejším bruslaři celého turnaje. Na regulérnost soutěží dohlíží kamerový systém, který je v případě sporných situací či těsných dojezdů využit.

COACH CHALLENGE

Ve všech utkáních turnaje WTT 2023 (vyjma minihokeje) lze využít tzv. COACH CHALLENGE nebo-li trenérskou výzvu. Chceme ukázat něco, co v mládežnickém hokeji jinde nenajdete, a tak naplno využijeme kamerový systém v HTC Telč a trenéři jednotlivých týmů tak budou mít exkluzivní možnost trenérské výzvy. Jak to celé bude fungovat? Trenérskou výzvu lze využít na předem určené situace a to: přezkoumání, zda kotouč přešel celým svým objemem brankovou čáru; zda nedošlo k zásahu vysokou holí bezprostředně před vstřelením branky; zda brankové situaci nepředcházel ofsajd; zda nebyl v momentu vstřelení branky útočící hráč postaven v brankovišti soupeře. Jelikož jsme COACH CHALLENGE navrhli podle precedentů profesionálních soutěží, v případě, že tým, který si výzvu vyžádal, neuspěje, obdrží menší trest za zdržování hry. Sporná situace bude v případě použití trenérské výzvy zkoumána hlavními rozhodčími utkání v časoměřičském boxu, případně ve videocentru.

TV PŘENOSY

Ze všech utkání turnaje běží bezplatný LIVESTREAM, který naleznete na tomto odkaze: https://youtu.be/U4v8DrIyoXA Exkluzivním momentem pak jistě bude oficiální losování základních skupin, které bude probíhat živě v předem stanoveném termínu.

TROFEJE

Laťku jsme se rozhodli zvednout také v cenách, o které se na turnajích pořádaných projektem HTA soutěží. Proto byla navázána dlouhodobá spolupráce s předním výrobcem českého skla, ze které vzešly jedinečné trofeje, o které můžete zabojovat pouze v Hockey Talent Center Telč. Unikátní trofeje čekají také na vítěze dovednostních soutěží či na vybrané nejlepší hráče na jednotlivých postech. Originální jsou i colorované medaile ve tvaru hvězdy s digitálně tištěnou tematickou turnajovou stuhou.

DOPROVODNÉ AKCE

Dlouhodobě spolupracujeme také s vedením města Telče, které je svou krásou proslulé po celé Evropě. Pro všechny účastníky turnaje World Talent Tournament 2023 jsme jako součást startovného na turnaji zajistili možnost navštívit unikátní telčské podzemí a také vstup na věž, která se nachází přímo na náměstí, pro které je Telč zařazena na seznam světového dědictví UNESCO. V případě zájmu týmu využít těchto exkluzivních nabídek bude pro něj jedním z pořadatelů turnaje vybrán vhodný termín, který zapadne do harmonogramu daného týmu.

telcunesco1

ilustrativní foto https://www.unesco-czech.cz/

STRAVA

Jelikož chceme hráčům během turnaje poskytnout perfektní podmínky, zařizujeme pro všechny možnost stravování přímo v hale HTC Telč formou obědových menu, na kterých se podílí firma s mnohaletými zkušenostmi se zdravým a sportovním stravováním.

VEDENÍ TÝMŮ

V rámci zlepšení komunikace a odbornosti vedení týmů jsme se rozhodli zavést pravidlo, že každý přihlášený tým musí být veden minimálně jedním trenérem s jakoukoliv platnou trenérskou licencí daného hokejového svazu.

DISCIPLINÁRNÍ KOMISE

Pro turnaj WTT 2023 je vytvořena pětičlenná disciplinární komise, která bez výjimek zkoumá u videa každý vyšší trest, který bude na turnaji udělen. V minulosti zasáhla komise do turnajových dění již několikrát a dokonce dvakrát udělila jednozápasovou stopku. Jsme přesvědčeni, že tímto krokem vymýtíme z turnaje ostré a nebezpečné zákroky, při kterých hrozí zranění.

OVERTIME 3/3

Snažíme se do mládežnického hokeje zavádět prvky, které jsou atraktivní. V případě, že bude stav na konci jednoho z utkání PLAY-OFF nerozhodný, se bude moci před samostatnými nájezdy rozhodnout v atraktivním prodloužení 3 na 3, které znáte z profesionálních seniorských soutěží.

BODOVÁNÍ

V základních skupinách jsou jednotlivé poloviny počítány zvlášť a brány jako samostatné utkání. Za jeden zápas je tedy možné získat do tabulky až 6 bodů. V utkáních PLAY-OFF jsou obě poloviny sčítány dohromady v konečný výsledek. V případě nerozhodného stavu na konci jedné z polovin v základních skupinách musí o vítězi rozhodnout tři série samostatných nájezdů, nerozhodný stav na konci utkání PLAY-OFF musí rozhodnout prodloužení 3 na 3, až poté případné nájezdy.

Pevně věříme, že výše zdůvodněné změny, ze kterých činíme tato rozhodnutí o turnaji World Talent Tournament 2023 jsou pochopitelné a nebudou pro Vás překážkou. Jsme si jisti, že tyto změny ještě zvýší atraktivitu námi pořádaných turnajů. Doufáme, že budete jejich součástí a společně vytvoříme jeden z největších mládežnických turnajů v  Evropě! Pokud bude potřeba s něčím pomoci, neváhejte se na nás obrátit. 

Těšíme se na viděnou, za direktoriát WTT 2023

podpis