Výuka ELITE STICKHANDLING ukázala nové trendy ve vedení kotouče!

Samstag, 15 Februar 2014 by

JP.krizeni200Dne 16.2.2014 proběhla na zimním stadionu v Pelhřimově výuka HTA ELITE STICKHANDLING, která měla i přes kolidaci se soutěžními utkáními velice dobré obsazení. Vedení kotouče či ovládání hokejky se postupem času velmi rychle vyvíjí a je třeba na tyto potřeby reagovat. Již dávno pryč jsou doby, kdy stačilo mít dobré ruce bez adekvátních bruslařských dovedností. Právě probíhající olympijské hry v Sochi jsou toho důkazem, kde vítězí především netradiční řešení, přímočarost, rychlost a invence nad stereotypem a to nejen v dovednostech, ale i taktice. Hockey Talent Academy v minulosti ovlivnila řada špičkových hráčů NHL i řada osobností z profesionálního hokeje, kteří svými „příspěvky“ ve výuce HTA vytváří nosnou kostru vzdělávacího dovednostního programu Hockey Talent Academy. Dalším důležitým prvkem je skutečnost, že projekt Hockey Talent Academy je provázán se špičkovým zámořským projektem bývalého hráče NHL, trenéra nejvyšší zámořské juniorské soutěže WHL a současného dovednostního trenéra řady špičkových hráčů NHL Yogiho Svejkovského, který se podílí i na výuce v Hockey Talent Academy. Právě Hockey Talent Academy je projektem, který se na tyto moderní trendy a problematiku zaměřuje a již několik let vkládá nové prvky do výuk mládeže a udává směr. Hockey Talent Academy je projekt, který dává možnost každému jednotlivci jít za svým snem …

.

Do výuky ELITE STICKHANDLING jsme vložili několik zbrusu nových cvičení z nového programu letošních hlavních campů Hockey Talent Academy. Hráči se ve výuce učili ovládat kotouč v přímé jízdě, obloucích, ale i v jízdě vzad či laterálním pohybu. Cílem jednodenní výuky je ukázat směr či cestu, kterou si můžete vybrat výběrem obsáhlejšího a podrobnějšího hlavního letního campu Hockey Talent Academy zaměřeného na konkrétní dovednost. Vždy když zařadíme novou náplň výuky, je vidět, že s tím mají hráči velký problém... Právě tyto impulsy jsou pro rozvoj dovednostní stránky každého hráče velmi důležité a hráči postupem času přivyknou... Velkou devizou bylo obsazení dovednostních trenérů, kteří se pečlivě věnovali jednotlivým hráčům a rekrutovali se z řad současných aktivních ligových hráčů s bohatými zkušenostmi.

.

budvararenaV měsíci březnu máme na programu další jednodenní výuku „ ONE vs. ONE“, kde Vám představíme část z tohoto hlavního dovednostního campu. Na přelomu měsíců března a dubna končí většině hráčů klubová sezóna a začíná meziobdobí, ve kterém by hráči měli, tak jako ve vyspělých hokejových zemích přerušit klubový stereotyp, zpestřit si závěr sezóny a "nabrat vítr do plachet" pro novou sezónu. Ideální příležitostí k tomu je zahrát si v některém z výběrových týmů, který je složen z hráčů různé klubové příslušnosti, kde mají všichni stejnou startovní čáru... Právě tato část sezóny je pro hráče výbornou zkušeností, která se může hráči v hokejové budoucnosti hodit... Ideální příležitostí jsou turnaje WORLD TOURNAMENT v rakouském Zell am See, nebo WTT v krásné českobudějovické Budvar aréně. Tak jak jsme několikrát avizovali Hockey Talent Academy  vytvořila velice málo obvyklou nabídkou špičkových mezinárodních turnajů, které  hráče nabijí, vytrhnou ze stereotypu, dají chuť do další náročné práce. Úkolem projektu WTT - WORLD TALENT TOURNAMENTS je za co nejpřijatelnějších ekonomických podmínek tuto možnost nejlepším studentům Hockey Talent Academy zajistit. Právě kvalitní  konfrontace hráčům chybí a proto ji řadíme mezi nejdůležitější body pro rozvoj talentovaných hráčů. Právě tento prvek vhodně zapadá do mozaiky náročného klubového programu. Nemáme zájem o týmy které jsou postaveny na dvou, třech hráčích, nýbrž o špičkové hráče z celé Evropy, kteří nastoupí v projektu WTT, prostřednictvím SELECT týmů a musí se přizpůsobit novým podmínkám...

.

svejkovsky405Již v loňské sezóně se nám podařilo díky Jardovi Svejkovskému (Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, trenér Vancouver GIANTS) nastartovat dlouho připravovanou mimořádnou hokejovou spolupráci té nejvyšší úrovně se zámořským mládežnickým hokejem. Právě letos mají to štěstí ročníky 2001 a 2003, je pro nás prioritou sestavit silné týmy, abychom ve vzájemné spolupráci pokračovali i v dlouhodobém horizontu! Právě tuto akci řadíme v hierarchii akcí "úplně nejvýš", hráči získají podrobnou představu o zámořském hokeji, výuce, přístupu, jazykové bariéře... Věříme, že tato zkušenost bude pro hráče motivací do další práce... Hráče, kteří se této mimořádné akce zúčastní dlouhodobě podpoříme nejen lepšími ekonomickými podmínkami pro účast na výukách, ale upřednostníme i v dalších nominacích, zařazením do výuk či vybavením. Budeme se snažit všem studijní výdaje  v HTA dlouhodobém horizontu redukovat.

.

acc2Jsme rádi, že byla již spuštěna rezervace pro hlavní dovednostní campy Hockey Talent Academy! Pro letošní rok bylo vypsáno celkem 9 hlavních campů v České republice. Naší snahou bylo, aby se campy konaly v různých městech a dostali jsme se co nejblíže k Vám! Proto se campy budou konat v Kravařích, v Českých Budějovicích, v Praze - Letňanech, ve Žďáru nad Sázavou, v Pelhřimově. Výuky budou standardně zaměřeny na nejdůležitější oblasti ledního hokeje s postup nou návazností, tak jak jste zvyklí.  Začínat budeme, jako již tradičně speciální bruslařskou výukou, která je vhodná pro všechny věkové kategorie. Dále se zaměříme na vedení kotouče a práci s pukem. Nebude chybět ani výuka zaměřená na změnu bruslařského rytmu a výbušné bruslení. Následovat bude střelecký camp, který dlouhodobě patří mezi nejvíce oblíbené. Tento rok jsme pro Vás zařadili camp speciálně zaměřený na útočné a obranné dovednosti po kterém se uskuteční camp ONE vs. ONE. Ten se bude věnovat problematické, avšak nesmírně důležité oblasti hry jeden na jednoho, prosazení se proti soupeři atd. Vše zakončíme závěrečným ALL STARS TEST CAMPEM na kterém se můžete konfrontovat s dalšími hráči ve svém ročníku. Vítězové opět získají stipendia pro následující sezónu 2014 - 2015. Do campů připravujeme celou řadu nových cvičení, zapojení moderních pomůcek i nových tréninkových metod. Povedou Vás špičkoví trenéři s dlouholetou trenérskou praxí nejen z České republiky, ale i zahraniční včetně zámořského experta Yogiho Svejkovského a dalších.  Do campů začleníme i profesionální hráče z nejvyšších soutěží, kteří mají špičkové dovednosti.

.

iihf-championship-russia-vs-slovenia-172Novinkou v letošním roce budou evropské dovednostní campy campy ve Slovinsku (Jesenice, Maribor), v Itálii (Neumarkt - Egna) a na Slovensku (Košice, Bratislava, Námestovo). Campy budou probíhat stejnou formou jako v ČR, ale rozhodně na ně nebudou mít vliv. Podílet se na nich budou trenéři z Evropy, kteří budou pečlivě vybráni a vyškoleni HTA. Hlavním trenérem evropských campů bude špičkový hráč, účastník MS a pravidelný reprezentant Slovinska Rok Pajič. Hlavním trenérem projektu východní Evropy je dlouholetý profesionální hokejista a bývalý reprezentant Slovenské republiky Stanislav Jasečko.

 

V nejbližších dnech bude spuštěna nová moderní e-rezervace HTA, která bude opět modernější a nějaký ten stupeň výše - ankety, možnost platit on line platební kartou (ČR i zahraničí), modernější vzhled, rozšířená nabídka, rozdělení výuk do sekcí, větší přehlednost, prostě více informací. Doufáme, že se Vám bude líbit a bude dalším důvodem proč se k nám budete rádi vracet.  

 

 Všechny novinky v projektu Hockey Talent Academy můžeme nabízet hráčům pouze díky Vašemu zájmu o projekt Hockey Talent Academy, za což bych Vám chtěl poděkovat a je pro nás velkou výzvou a motivací do další práce.

Se všemi se těším na viděnou PODPISJP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tímto bychom Vás chtěli srdečně pozvat na níže uvedených campy. Počet míst je omezený!

 

Přihlásit se můžete pod těmito odkazy:

 

1) THE BEST TECHNIQUE SKATING / 13.-15.6.2014 - KRAVAŘE (Speciální bruslařský camp zaměřený na techniku bruslení)

 

http://www.hockeytalent.cz/prihlaska/Vyuky-ON-ICE-na-lede/CERVEN-2014/THE-BEST-TECHNIQUE-SKATING-CZ-13-15-6-2014.html

 

 

2) THE BEST TECHNIQUE SKATING / 20.-22.6.2014 - ČESKÉ BUDĚJOVICE (Speciální bruslařský camp zaměřený na techniku bruslení)

 

http://www.hockeytalent.cz/prihlaska/Vyuky-ON-ICE-na-lede/CERVEN-2014/THE-BEST-TECHNIQUE-SKATING-CZ-20-22-6-2014.html

 

 

3) ELITE STICKHANDLING / 27.-29.6.2014 - KRAVAŘE (Speciální camp zaměřený na vedení kotouče a práci s hokejkou)

 

http://www.hockeytalent.cz/prihlaska/Vyuky-ON-ICE-na-lede/CERVEN-2014/ELITE-STICKHANDLING-CZ-27-29-6-2014.html

 

 

4) ELITE STICKHANDLING / 4.-6.7.2014 - PRAHA, LETŇANY (Speciální camp zaměřený na vedení kotouče a práci s hokejkou)

 

http://www.hockeytalent.cz/prihlaska/Vyuky-ON-ICE-na-lede/CERVENEC-2014/ELITE-STICKHANDLING-CZ-4-6-7-2014.html

 

 

5) ACCELERATION AND EXPLOSIVE SKATING / 11.-13.7.2014 (Speciální camp zaměřený na zrychlení, zpomalení a změnu bruslařského rytmu)

 

http://www.hockeytalent.cz/prihlaska/Vyuky-ON-ICE-na-lede/CERVENEC-2014/ACCELERATION-EXPLOSIVE-SKATING-CZ-11-13-7-2014.html

 

 

6) SNIPER AND HIGH LEVEL SCORING / 18.-20.7.2014 (Speciální camp zaměřený na techniku střelby a skórovaní)

 

http://www.hockeytalent.cz/prihlaska/Vyuky-ON-ICE-na-lede/CERVENEC-2014/SNIPER-HIGH-LEVEL-SCORING-CZ-18-20-7-2014.html

 

 

7) FORWARD / DEFENSE / 25.-27.7.2014 (Speciální camp zaměřený na obranné a útočné dovednosti)

 

http://www.hockeytalent.cz/prihlaska/Vyuky-ON-ICE-na-lede/CERVENEC-2014/FORWARD-DEFENSE-CZ-25-27-7-2014.html

 

 

8) ONE vs. ONE SUPER SKILLS / 1.-3.8.2014 (Speciální camp zaměřený na herní situace 1 : 1)

 

http://www.hockeytalent.cz/prihlaska/Vyuky-ON-ICE-na-lede/SRPEN-2014/ONE-vs-ONE-SUPER-SKILLS-CZ-1-3-8-2014.html

 

 

9) ALL STARS TEST / 9.-10.8.2014 (Speciální camp, kde se hráči účastní testů HTA a konfrontují se s ostatními)

 

http://www.hockeytalent.cz/prihlaska/Vyuky-ON-ICE-na-lede/SRPEN-2014/ALL-STARS-TEST-CZ-9-10-8-2014.html

Kontakte

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Tschechische Republik

Handy: +420 702 131 647 - Informationen

Handy: +420 775 559 055 - Sporttraining