HTA SMALL AREA GAMES 21.9.2014

Sonntag, 21 September 2014 by

sagI přesto, že jsme si byli vědomi kolidaci termínu se soutěžemi, uspořádali jsme nedělní výuku pro hráče, kteří měli volno. Padesát hráčů ve dvou kursech začínali jednodušším provedením jednotlivých stanovištních her na malém prostoru a postupně se díky zvyšujícím dovednostem jednotlivých hráčů v dalších skupinách měnily na obtížnější hry na malém prostoru s jasnými pravidly. Hry provokovaly vzájemnou spolupráci hráčů, improvizaci, kreativní myšlení, herní chytrost a především prověřily jednotlivé dovednosti hráčů. Při hře na malém prostoru se hráči dostávali do situací, které museli řešit v časovém a především prostorovém tlaku rychle a správně. Právě tyto aspekty hry se výrazně podepisují na herních dovednostech hráčů. 

Vykřičník

 SMALL AREA GAMES je stěžejním prvkem pro rozvoj hry jednotlivých hráčů, kde hráči musí reagovat na řadu nových rolí, mohou si vyzkoušet nové prvky, neustále svou hru přispůsobují novým podmínkám - spoluhráčům, protihráčům, pravidlům a to bez strachu z chyb, kvůli které hráči svou hru v zápasovém utkání raději nezmění. Právě z tohoto důvodu dávám při tvorbě výukového programu a hře na malém prostoru - SMALL AREA GAMES stěžejní místo, která jde ruku v ruce s dovednostní stránkou. Jsem přesvědčen, že právě tato kombinace je klíčová pro transfer nových dovedností do hry.

Bohužel právě hra na malém prostoru odhalila celou řadu problémů u jednotlivých hráčů. Věřím, že si jich nevšimli pouze trenéři na ledě, ale i přihlížející diváci a především rodiče. Vždyť právě vy jste těmi, kdo výrazně ovlivňuje či dokonce vybírá program pro Vaše děti... Do Hockey Talent Academy jezdí řada výborných hráčů s velmi dobrými dovednostmi, avšak umět přenést učením získané dovednosti do hry samotné je asi nejtěžším krokem, se kterým si láme hlavu řada dovednostních trenérů... Bohužel musím konstatovat, že moc hráčů, kteří by si s tím dokázali na pelhřimovském zimním stadionu poradit, nebylo :-( 

Na zjištěné skutečnosti budeme reagovat v dalších výukách a proto jsme vypsali nové termíny výuk na měsíc říjen (28.10.2014), listopad (17.11.2014) a prosinec (28.-29.12.2014). Připravujeme velmi inovovanou náplň tréninků se zařazením hned několika novinek o kterých Vás budeme informovat prostřednictvím internetové televize HTA CHANNEL.

pep2Novinkou kterou zahájíme v prosinci bude zařazení hned několika výběrových campů HTA PROSPECTS pro starší hráče ročníků narození 1997-2001. První bude v prosinci, kde bude zcela odlišná a velmi náročná náplň tréninků na jehož programu se budou podílet špičkoví evropští a zámořští trenéři působící v profesionálním hokeji. Tento camp bude vypsán jako výběrový a budou se ho moci zúčastnit vybraní hráči z Evropy, avšak pouze na pozvání. Novinkou je , že výběrové campy HTA PROSPECTS budou propojeny se špičkovým evropským projektem brankářů, který bude důležitým prvkem tohoto společného projektu. Počet míst bude omezen na 36!

Se všemi se těším na viděnou ve svátek 28.října

PODPISJP

 

Kontakte

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Tschechische Republik

Handy: +420 702 131 647 - Informationen

Handy: +420 775 559 055 - Sporttraining