To byla paráda, co říkáte? O víkendu poprvé 4 kursy!!!!

Samstag, 6 Juni 2015 by

visekTýden po Itálii začaly hlavní dovednostní campy Hockey Talent Academy i v České republice. V pátek 5.6.2015 hráči rozdílných věkových kategorií z různých koutů Evropy cestovali směr České Budějovice s jediným cílem - zlepšit se v bruslení! Náročný letní program HTA zahájil již tradičně nejdůležitější hokejovou dovedností s poutavým názvem i obsahem - THE BEST HOCKEY SKATING a byl vyprodán, stejně jako souběžně konaný camp Hockey Talent Academy v italském Neumarktu. Obou campů se zúčastnilo přes 200 hráčů z různých koutů Evropy a dokonce i zámoří. Velice přínosná byla účast starších hráčů, kteří si v náročném programu přípravy staršího dorostu našli čas pro tuto mimořádnou příležitost a přišli zlepšit své bruslení. Jejich účast výrazně zvedla již tak dobrou kvalitu SHL - SPEED HOCKEY LEAGUE, která byla součástí programu.  

ice hockey skating trends 2015V úvodní hodině měli hráči možnost si vyzkoušet detailně propracovaný bruslařský program hlavního trenéra Hockey Talent Academy Jaromíra Pytlíka, jehož projekt díky tomuto klíčovému programu formoval v 8 leté historii již přesně 3.858 hráčů. Právě tento prvek dal projektu Hockey Talent Academy punc vyjímečnosti a zároveň vychoval i řadu hráčů, kteří dnes oblékají dres nejcenější v mládežnických reprezentacíchKdo se v krásném prostředí českobudějovické Pouzar arény pečlivě díval, zaznamenal detailně propracovaný a obsáhlý koncept s řadou nových prvků vycházejících ze současných trendů a zejména zkušeností excelentních bruslařů a profesionálních hráčů nejvyšších lig včetně NHL. Právě tyto bohaté zkušenosti s bruslením jsou i součástí připravované knihy o hokejových trendech SKATING TRENDS Jaromíra Pytlíka. Program zajímavě a efektivně kombinoval nejen intenzitu zatížení, ale zároveň i organizační formu výuky. Hráči postupně absolvovali výukové jednotky zaměřené na  techniku bruslení, rychlost reakce, akceleraci, změnu bruslařského rytmu, efektivitu bruslení, powerskating, kondiční trénink bruslení, bruslařský test s digitální časomírou a zejména transfer pohybu do hry samotné.

draft2014Utkání SHL - SPEED HOCKEY LEAGUE jsou již dlouhou dobu součástí hlavních výukových campů, hráči hrají jak na malém prostoru, tak na velkém hřišti, mění spoluhráče, protihráče, posty, ale i  trenéry a taktiku, řeklo by se v HTA standart na který si všichni rychle zvykli, ale je třeba ocenit zejména velmi formující prostředí, které na hráče působí a pomáhá spolutvářet jeho dovednosti. Na hlavních dovednostních campech je SHL vždy velmi dobře obsazena a je nutné říci, že tak kvalitní obsazení je zejména díky velkému počtu přihlášených hráčů! Jsme hrdi na skutečnost, že výhradně projekt Hockey Talent Academy nabízí tuto formu konfrontace v takovém věkovém rozsahu.

Spoustu fotek z víkendu naleznete na FACEBOOKU, třeba se najdete :-)

 https://www.facebook.com/pages/Hockey-Talent-Academy/401524676568620?ref=hl

Mnohdy to může vypadat, že stačí vhodně zkombinovat slova ACADEMY, HOCKEY s nějakým slovem symbolizující vyjímečnost, přidat do trenérského týmu nějaké známé hokejové jméno a špičkový projekt je na světě. Pokusů je hodně, mnohdy opakovaných, již pod druhým či dokonce třetím názvem a někdy je těžké se v tom vyznat, ale tak jednoduché to určitě není. Ceněna je spíše tradice a stálost…Když budete hledat co vlastně znamená HTA?, dozvíte se, že Health technology assessment (HTA) je systematické hodnocení vlastností, účinku a důsledků zdravotnických technologií, avšak zeptáte li se ve sportovním prostředí, každý Vám jasně odpoví - no přece Hockey Talent Academy! HTA vešla do povědomí především díky Vašemu zájmu! Ale pojďme postupně... 

Před 7 lety se zrodila myšlenka projektu Hockey Talent Academy!

Dnes je tomu něco přes 7 let od chvíle, kdy se zrodila myšlenka vytvořit projekt, který by pomáhal mladým hráčům v jejich rozvoji. Pojďme se však podívat malinko do historie. 

Název, logo, ale hlavně obsah klíčem k úspěchu! 

Myšlenku odstartovalo na konci roku 2007 zcela neškodně vypadající video malého, tehdy 5 letého chlapce zachycující domácí trénink stickhandlingu na zahradě. Dnes je spíše úsměvné, avšak na dobu, ve které vzniklo bylo náplní odlišné. Po zveřejnění tohoto videa, začali do nově vznikající hokejové školy chodit dotazy na společné tréninky. Začátky byly velice skromné, podobné dnešní individuální výuce - výuka ve třech hráčích (dnes již všichni nastupují v extralize dorostu).

Zpětně lze hodnotit jako klíčový bod - zvolení názvu a loga, které nebylo potřeba za celou sedmileté období měnit. Jádrem tříslovného názvu je slovo TALENT, které symbolizuje nadání, šikovnost či vlohy k určité činnosti a je často a zcela logicky spojováno i se sportem. Přitažlivé bylo i motto začínající akademie, které zní: „ V každém hráči je kus TALENTU a je na nás, abychom jej objevili a rozvíjeli.“ Tou nejdůležitější částí úspěšného projektu je však jeho obsah, který byl hned od počátku odvážný a nadčasový - originální nabídka specializovaných campů dle dovedností funguje a zůstala v této podobě dodnes. V průběhu je obsah pečlivě modernizován dle trendů, avšak nosná témata výuk zůstávají.

Trenéři - vzdělávání trenérů, pomyslný jazýček na vahách!

Pokud bychom měli říci několik bodů, čím se projekt Hockey Talent Academy odlišuje od ostatních škol, jedním z bodů by byli jednoznačně trenéři. Právě tato část velmi odlišuje HTA od jiných hokejových škol a každým rokem se posouvá kvalita trenérů výše. V letošních campech vedou hráče trenéři, kteří mají nejenom špičkové dovednosti, ale v mnoha případech jsou profesionálními hráči s extraligovými zkušenostmi! Na projektu se  podílí i uznávaní dovednostní trenéři ze zámoří či Finska. Velkou výhodou je, že v projektu na Vás působí během jednoho campu až 9 špičkových trenérů a i když je tento projekt většinou spojován s jedním jménem, funkčně jednoznačně stojí na velmi pevných základech a umu dnes již dvou desítek zkušených specialistů!

Dnešní podoba projektu je vzhledem k začátkům ohromující!

Dnes se počet hráčů, kteří využili projektu Hockey Talent Academy spolu s World Talent Tournament šplhá k číslu 5 tisíc hráčů, především díky kvalitě, kterou již 7 let tento projekt nabízí. Dnes jsou v nabídce výuky, campy, turnaje, ale i nové programy zejména pro starší věkové kategorie, které jsou zaměřeny na testování, analýzu herního výkonu či dokonce spojení s agenturou pro zastupování hráčů, která je oficiálním agentem pro NHL. S tímto faktem zcela koresponduje i fakt o připravované hráčské akademii Hockey Talent Academy pro věkovou skupinu 15-18 let.

Pokračujeme dalším programem:

Poprvé v historii HTA 4 kursy!

KRAVARE C

Díky Vašemu obrovskému zájmu a snaze vyjít co nejvíce zájemcům vstříc jsme poprvé v historii vypsali v campu THE BEST TECHNIQUE SKATING 12.-14.6.2016 v Kravařích 4 kursy! Jsme pečlivě připraveni a do výuky zasáhne výrazně posílený trenérský tým, jehož úkolem bude vytvořit všem hráčům špičkové podmínky pro zlepšení s jediným cílem, aby v neděli odjížděli daleko lepší bruslaři, než přijedou v pátek. V programu je deset tréninkových jednotek a to není zrovna málo. Věříme, že k Vaši spokojenosti přispěje krásné prostředí s možností aktivit a všichni společně zažijeme krásný víkend s hokejem.  

buly

 bully

Všem Vám moc děkujeme za podporu a krásné e-maily!

Kontakte

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Tschechische Republik

Handy: +420 702 131 647 - Informationen

Handy: +420 775 559 055 - Sporttraining