ELITE STICKHANDLING camp přinesl řadu poznatků!

Sonntag, 21 Juni 2015 by

O víkendu se konal na zimním stadionu v pražských Letňanech ELITE STICKHANDLING - camp zaměřený na vedení kotouče. Camp byl opět výborně hráčsky obsazen a bylo opět VYPRODÁNO, což se pozitivně odrazilo i v kvalitě utkání SHL - SPEED HOCKEY LEAGUE. Bedlivým okem jste mohli zaznamenat změny i v trenérském realizačním týmu, kdy se o hráče staralo 9 trenérů převážně z řad profesionálních hráčů. Na této části usilovně pracujeme a budeme v tomto trendu určitě pokračovat, vždyť kdo jiný by měl hráčům zkušenosti předávat? Jsme rádi, že hráči se v efektivní výuce dovedností výrazně zlepšují, což je vidět na každém hráči a každém kroku. Vy jako rodiče znáte své děti nejlépe a hravě to poznáte...

JP12Pojďme se ale společně pozastavit nad tématem výuky. Všude okolo slyšíme, jak zaostáváme v  bruslení, já si to tak úplně nemyslím... Po tomto víkendu musím konstatovat, že ve vedení kotouče a střelbě (budeme se jí věnovat později) spatřuji u hráčů daleko zásadnější problémy. Na tento fakt jsem narazil již při testování v německém Berlíně a přikládal jsem jej spíše lokálnější problematice nácviku hokejových dovedností.

Bohužel tento víkend ukázal, že rozdíly mezi hráči jsou právě v této dovednosti obrovské. Bohužel na získání správného a širokého základu je potřeba mít chuť "pracovat" i v domácím režimu. V nedávné minulosti projektu Hockey Talent Academy jsme měli vyhrazené pevné místo v kalendáři se zaměřením právě na tuto dovednost, kterou jsme dokázali předávat velmi pestrou formou v rámci OFF-ICE přípravy v Lipolci, kam jezdila řada hráčů s jediným cílem získat šikovné ruce.

Ještě dnes jsou právě tato videa jedním z nejvyhledávanějších na kanálu Hockey Talent Academy (níže uvedené video má přes 160. 000 shlédnutí, host campu přinesl do výuky pečlivého zdokonalování techniky hole zpestřující téma "NEBÁT SE :-)". Není pochyb o tom, že řada hráčů kteří dnes oblékají dres mládežnických reprezentací získala šikovné ruce právě v Lipolci, možná jich řadu ve videu poznáte :-) Právě proto jsem se rozhodl, že v příštím roce opět tuto formu přípravy v kalendáři najdete a náplň bude postavena "na míru" jednotlivým věkovým kategoriím!

 

Fotky z ELITE STICKHANDLING campu naleznete na našem facebooku https://www.facebook.com/pages/Hockey-Talent-Academy/401524676568620?ref=hl

Druhým tématem, které mě o tomto víkendu oslovilo, je hra. Sledoval jsem utkání SHL - SPEED HOCKEY LEAGUE a přemýšlel o hráčích. K vidění jsou mnohdy obdivuhodné výkony a u nejmladších je krásně vidět, jak se mění hra jednotlivých hráčů se získáváním nových dovedností. Většinou je to přehlídka šikovnosti v podání řady talentovaných hráčů, kteří do projektu Hockey Talent Academy jezdí. Mezinárodnost (kdy na výukách je řada hráčů ze zahraničí) dává utkáním další rozměr, který hráče výrazně formuje nejen na ledě, ale i v kabině. U věkově starších kursů do hry méně či více vstupují prvky individuální taktiky či týmové organizace. Od tohoto víkendu dojde k několika opatřením v rámci SHL - SPEED HOCKEY LEAGUE.    

Již v tomto týdnu (čtvrtek 19:00) proběhne DRAFT SHL! Draftovaná utkání SPEED HOCKEY LEAGUE jsou velmi oblíbené, mají svá pravidla a především vynikající úroveň!

logo shlPravidla Draftu SHL:

- draft probíhá online na stránkách www.hockeytalent.cz

- dva trenéři HTA si volí svůj tým z hráčů uvedených na seznamu přihlášených hráčů na camp

- oba trenéři si zvolí svého asistenta

- draft se bude konat vždy ve ČTVRTEK 19:00

- utkání draftovaných týmů se bude konat v sobotu od 14:45 do 15:45 hodin

- po utkání budou trenéry vybráni 3 hvězdy utkání které dostanou věcné ceny

Pravidla SHL DRAFT utkání:

- utkání řídí 2 rozhodčí

- trenéři musí změnit posty hráčů v polovině utkání (vyjma středního útočníka)

- brankáři se mění v polovině utkání

- hráč může být draftován maximálně o 1 rok výše

- dívky jsou draftováni maximálně o 1 rok níže

- v případě faulu není nařízeno trestné střílení, ale faulující hráč další střídání vynechá a lajna hraje celé střídání ve čtyřech

- v případě nerozhodného stavu následují tři trestná střílení

- hlavní trenér, který prohraje, je nahrazen pro další utkání novým trenérem - vyzyvatelem. Trenér vítězného týmu zůstává i pro příští kolo SHL.

padak

O víkendu 26.-28.6.2015 pokračujeme výborně obsazeným campem ACCELERATION & EXPLOSIVE SKATING v Českých Budějovicích. Právě v tomto campu se zaměříme na rychlost reakce, zrychlení, rychlost v různých částech bruslení a ve spojení s vedením kotouče. Hráče budeme nejprve analyzovat a právě díky tomuto campu získáte řadu informací a dat, které můžete využít ve Vaší další přípravě! Na výsledky analýzy se můžete informovat přímo u mně v průběhu sobotních SHL - SPEED HOCKEY LEAGUE. 

PODPISJP

Kontakte

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Tschechische Republik

Handy: +420 702 131 647 - Informationen

Handy: +420 775 559 055 - Sporttraining