O víkendu HTA na GAME SKATING praskala ve švech!

Samstag, 17 Oktober 2015 by

Po delší odmlce jsme se o víkendu 18.10.2015 opět sešli na výuce GAME SKATING a Váš zájem nás opravdu překvapil. Počítali jsme s tím, že v sezóním termínu, kdy se hraje, bude zájem menší a vsadili jsme na zkrácený program se 72 výukovými místy, což nestačilo :-). Nakonec byl zájem tak velký, že při zachování poměru do 6 hráčů na trenéra, šli do akce hned všichni trenéři.

htahraci

První hodinu jsme se zaměřili na poměrně složité řetězení bruslařských prvků v obloucích a bylo vidět, že hráči s tím měli obrovské problémy. Druhá hodina doplňovala první a zaměřili jsme se na přímou jízdu a řetězení bruslařských prvků v ní. Řada hráčů padala a někdy to vypadalo, že mají tupé brusle, ale není tomu tak. Pády pramenily z výuky a složitých bruslařských cvičení, která hráče dostala do pozice, kde v běžném tréninku nejsou! Právě tato forma může posunout jejich bruslení na daleko vyšší úroveň. Bruslení je třeba neustále zdokonalovat a "provokovat" novými prvky, ne pouze bruslit základ, či stále stejná bruslařská cvičení . U  některých lepších skupin na vybraných stanovišťích, jsme zařadili i vedení kotouče, které ještě dodatečně negativně ovlivní techniku bruslení... U některých hráčů je negativní vliv menší, u většiny razantní, právě z tohoto důvodu je třeba se tomuto spojení neustále věnovat, protože bruslení provázané s vedením kotouče je pro hru klíčové.

38Je vidět, že hráči zvládají základní cviky, avšak pokud zařadíte změnu a soustředíte se na dovednostní detail, zjistíte, že málokterý hráč je schopen zareagovat. Je třeba si uvědomit, že formovat bruslení ze správného základu (6-7 let), lze efektivně především ve věku 8-12 let a je třeba právě této dovednosti věnovat velký prostor. Mnohdy lze vidět i u hráčů, kteří bruslí základy technicky správně , velké problémy při zařazení nových trendů v technice bruslení, poněvadž se s nimi v běžném klubovém tréninku nesetkávají. Právě těmto prvkům bychom chtěli věnovat pozornost v nově vznikajícím tréninkovém centru HTC - Hockey Talent Center Telč, kde připravujeme nejen bohatý dovednostní program, ale i příjemné zázemí nejen pro hráče, ale i rodiče. Stránky nového tréninkového centra v Telči zpřístupníme ve středu 21.10.2015   


 

Pohádka začala silnou myšlenkou, skvělým přístupem města, investora, místního klubu a zejména Vašim zájmem, proto již brzy spustíme,www.htctelc.com Silný příběh s originální nabídkou a propracovanou náplní, dává velkou šanci všem od nejmenších až po profesionály. Největší radost z provázaného programu (ubytování - strava - škola - OFF-ICE trénink - ON-ICE trénink - hra), budou mít zejména hráči kategorie dorostu (r.n 2001, 2002, ale i 2003, které budeme pečlivě s předstihem připravovat na přechod do kategorie dorostu). Právě těchto třech ročníků se týká program již příští sezónu 2016/2017! 

 15zak00209 07 banner htc telc fin

 www.htctelc.com

Kontakte

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Tschechische Republik

Handy: +420 702 131 647 - Informationen

Handy: +420 775 559 055 - Sporttraining