Turnaje WTT 2014 se účastnilo přes 1000 hráčů!

Dienstag, 15 April 2014

Turnaj WTT - WORLD TALENT TOURNAMENT 2014 proběhl v České republice a zúčastnilo se ho na 66 týmů z různých zemí. Tohoto velkého mládežnického turnaje se zúčastnilo 1038 hráčů z různých zemí České republiky, Slovenska, Německa, Kanady, Rakouska, Ruska, Italie, Dánska, Rumunska, Lotyšska, Polska, Korey, Litvy, Holanska, Maďarska, Slovinska, USA... Turnaj se konal v termínu 2.-15.4.2014 a nabídl špičkovou konfrontaci s výborným zázemím moderních hal českobudějovické Budvar arény. Cílem tohoto projektu je soustředit talentované hráče v prostředí vzájemné konfrontace, konkurence i spolupráce, motivovat je a nabídnout jim spolupráci na jejich dalším výkonnostním růstu. Turnaj byl vypsán pro kategorie U8- 2006, U9 -2005, U10-2004, U11-2003, U12-2002, U13-2001, U14-2000, U15-1999.

1) MODERNÍ HOKEJOVÁ HALA - BUDVAR ARÉNA

budvartopV Evropě není tak obvyklé, aby se mládežnický turnaj konal ve velkých hokejových arénách. Turnaj WORLD TALENT TOURNAMENT vsadil na krásné prostředí moderního komplexu hal českobudějovické Budvar arény, jenž nabídly nejen hráčům, ale i divákům velký komfort na tomto mládežnickém turnaji. Tento tah se zcela určitě vyplatil a zůstaneme u této haly i v příštím roce.

 

 2) LUXUSNÍ UBYTOVÁNÍ ZA EKONOMICKY VÝHODNÝCH PODMÍNEK

clarion06

Velmi vysoký standart jsme nabídli i v ubytování hráčů a rodičů, kdy oficiálním partnerem pro ubytování byl hotel CLARION****, který spolu se svými partnery nabídl velice nadstandartní ubytování! Hráči i rodiče tak měli možnost využít luxusní ubytování za velmi příznivou a neobvyklou cenu. Hráči měli k dispozici dokonalý komfort a mohli se soustředit pouze na svůj výkon a svůj tým!  Výhodou byl fakt, že všichni hráči hrající WTT 2014 "bydleli pohromadě  pod jednou střechou".

 

 3) KVALITA HRÁČŮ - VYROVNANÉ VÝSLEDKY

vysledkywttCo se týká kvality hráčů a týmů jsme až na drobné výjimky spokojeni, vždyť vyrovnanost některých kategorií byla taková, že o medailistech či postupujících rozhodovalo hned v několika turnajích celkové skóre či vzájemná utkání! Nebylo vyjímkou, že oficiální krajské výběry byly hluboko v poli poražených... Zejména v nejstarších kategoriích se představila řada hráčů nejen z české, ale i slovenské, rakouské či slovinské reprezentace. Samozřejmě byly v turnajích i výjimky, které byly způsobeny spíše vlastním přeceněním výkonnosti některých hráčů, ale trend výběrových týmů budeme zcela jistě držet i pro příští rok. Uvažujeme o zařazení dvou výkonnostních úrovní AAA ELITE a AA, které by se hrálo odděleně na dvou plochách.

4) HOKEJOVÉ LEGENDY NA TURNAJI

pouzar

V návaznosti na program WORLD TALENT MEETING 2014 se uskutečnilo utkání bývalých hvězd a internacionálu nad 35 let České republiky a týmu Německa a hráči WTT 2014 měli na toto utkání volný vstup! V rámci programu WTT 2014 se hráči setkali s řadou hvězd z oblasti ledního hokeje a to zejména:

Jaroslav Pouzar - (*23.1.1952), skvělý hokejový útočník se zúčastnil šesti světových šampionátů a dvakrát se stal mistrem světa v letech 1976 a 1977. Reprezentoval na olympiádě v letech 1976 a 1980. Zúčastnil se Kanadského poháru 1976 a 1981. V reprezentaci odehrál 189 utkání a dal 73 branek. Třikrát získal Stanley Cup a byl členem legendárního útoku Edmontu Oilers s Waynem Gretzkym a Jari Kurrim.trojnásobným držitelem STANLEY CUPU

Roman Turek - (* 21. května 1970, Strakonice, Československo) je bývalý hokejový brankář. Naposledy hrál za HC České Budějovice v extralize. Předtím hrál 9 let v NHL v týmech Dallas Stars, St. Louis Blues, a Calgary Flames. Roku 1996 se stal mistrem světa na mistrovství světa ve Vídni, s Dallasem Stars vyhrál Stanley Cup v roce 1999 a obdržel William M. Jennings Trophy v letech 1999 a 2000.

Roman Čechmánek - Roman reprezentoval Českou republiku na mistrovství světa celkem 8x: 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2004, 2007, na olympijských hrách 2x: 1998, 2002, na světovém poháru 2x: 1996, 2004. Bývalý hráč NHL. Ve třetí zámořské sezóně dosáhl svého nejnižšího brankového průměru v NHL - 1.83 branky na zápas, což byl druhý nejlepší výkon v celé soutěži. Jednou získal William M. Jennings Trophy (2003) - tým s nejnižším počtem obdržených gólů.

Stanislav Jasečko - československej extraliga, nejvyšší finské soutěž - Ässät Pori, okusil i švédskou nejvyšší soutěž v HV71 Jönköping. Standa hrál i ruskou KHL za Nižnekamsk, nemecko EV Duisburg. Stanislav okusil i reprezentační dres Slovenska ve 128 utkáních, hrál jak na Mistovství světa, tak na olympijských hrách. 

Rok Pajič - slovinský reprezentant, hbitý útočník, účastník Mistrovství světa, který hrál i českou extraligu v dresu Liberce. Rok hrál hned v několika evropských týmech.

Jindřich Kotrla - Jindra odehrál 651 utkání v nevyšší české extralize! Za reprezentaci České republiky nastoupil k osmnácti utkáním, zahrál si i na světovém šampionátu, který se konal v Helsinkách v roce 2003.

5) DOVEDNOSTNÍ SOUTĚŽE - ORIGINÁLNÍ OCENĚNÍ

cenyTurnaje WTT mají atraktivní koncepci, hrací systém, dovednostní soutěže, bohatý doprovodný program a samozřejmostí jsou i originální ocenění (originální medaile, poháry, individuální ceny). Na turnaji bylo předáno 88 krásných designových trofejí WTT 2014, které si odnesly nejen nejlepší týmy, ale i jednotlivci, kteří je získali v atraktivních dovednostních soutěžích, nebo byli oceněni direktoriátem turnaje jako nejlepší hráči na jednotlivých postech. 

 

6) WORLD PLAYER DEVELOPMENT PROGRAM

necasmV rámci programu WORLD TALENT PLAYER DEVELOPMENT jsme zařadili výběr cvičení z jednotlivých cíleně zaměřených dovednostních campů. Výuky byly koncipovány jako jednodenní a podíleli se na nich zkušení trenéři projektu Hockey Talent Academy, ale i řada trenérů ze zahraničí. Samostatnou kapitolou byly dvě víkendové akce, kde jsme představili v jednotlivých dnech mix cvičení z různě zaměřených dovednostních campů. Řada hráčů využila INDIVIDUÁLNÍ VÝUKY. Rádi Vás přivítáme na hlavních campech HTA, které jsou nosným prvkem metodiky HTA, velmi obsáhlou a podrobnou výukou jednotlivých hokejových dovedností. Pokud se chcete jednotlivé dovednosti opravdu naučit, zvolte hlavní výukový camp.  

7) WORLD TALENT COACHING PROGRAM

COACH

V rámci WORLD TALENT MEETING 2014 proběhl i program pro české i zahraniční trenéry, kteří měli možnost absolvovat poměrně obsáhlou teoretickou část a poté shlédi několik desítek pečlivě připravených stanovišť zaměřených na individuální dovednosti (SKATING, STICKHANDLING, SCORING, ACCELERATION, ONE vs. ONE, CHECKING, a.p.). na řadě výukových hodinách se i aktivně podíleli.

8) EKONOMICKÁ STRÁNKA PROJEKTU

Euro

 Co se týče ekonomiky do tohoto mládežníckého turnaje  investovali jsme částku 1,3 mil Kč. Ze startovného (hráčů, týmů či výuk) a sponzorských příspěvků se mám "vrátilo" v příjmech cca 830 tis. Kč. Investovali jsme tak nejen do hráčů, kteří u nás převážně pravidelně celoročně trénují, ale i nových, kteří I díky těmto akcím začínají spolupracovat s projektem hockeytalent.cz Věříme, že podobných akcí bude díky Vašemu velkému zájmu přibývat a chtěl bych jménem všech organizátorů poděkovat za Vaši přízeň.

Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se zúčastnili programu WORLD TALENT MEETING 2014 a především Jihočeskému kraji, který podpořil tento projekt.

logo-jihočeský-kraj

Těšíme se na shledanou při WORLD TALENT MEETING 2015!

PODPISJP

Kontakte

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Tschechische Republik

Handy: +420 702 131 647 - Informationen

Handy: +420 775 559 055 - Sporttraining