NAPĚTÍ STOUPÁ, WTT 2023 STARTUJE JIŽ 11.DUBNA!

Čas se nachýlil, do startu jednoho z největších hokejových mládežnických turnajů Evropy zbývá už jen několik dní. World Talent Tournament 2023 proběhne v malebné Telči 11.-30.4.2023 a celkem se na něm představí 96 týmů, včetně mnoha zahraničních.

V letošním roce se turnaj bude hrát hned v osmi kategoriích, postupně od hráčů ročníku 2015 až po hokejisty narozené v roce 2007. Přípravy finišují, dvacetidenní hokejový svátek v “perle Vysočiny“ je za dveřmi.

WWWZPořadatele turnaje čeká již devátý ročník, pošesté se pak bude šampionát konat v Telči. Vloni panovala mezi organizátory velká spokojenost, a tak se pro tento rok rozhodli pro výrazné rozšíření celého turnaje. „Loňský ročník hodnotíme úspěšně z několika důvodů. Jedním z těch hlavních jistě byla obrovská kvalita týmů, které se zde představily a zápasy byly od prvního až do posledního dne strhující. Rekordní posun jsme zaznamenali také ve sledovanosti, ať už se bavíme o živých přenosech, které pro fanoušky připravujeme, nebo o návštěvnosti webových stránek s pravidelně aktualizovanými výsledky, letos ale chceme vše posunout zase o level výše,“ hodnotí organizační tým turnaje loňské WTT 2022. Právě v živých přenosech bude letos k vidění zřejmě jedna z nejvýraznějších změn. Pořadatelé totiž navázali spolupráci s Czech Ice Hockey TV, která bude kompletní turnajový program vysílat. Fanoušci si budou moci zakoupit přístup k přenosům v několika různých variantách, ať už si vyberou jeden zápas, kategorii nebo celý turnaj. Když už je řeč o novinkách, za zmínku jistě stojí opravdový unikát, WTT4.jpgkterý na letošní účastníky čeká, branky budou totiž speciálně pro tento turnaj osazeny ručně vyráběnými červenými sítěmi. Na nejúspěšnější týmy jednotlivých kategorií pak čekají jedinečné trofeje v barvách turnaje, které vzešly ze spolupráce s přední českou sklárnou. Samostatnou kapitolou WTT jsou pak dovednostní soutěže vytvořené podle kanadsko-amerických vzorů, které se těší velké oblibě a sledovanosti. Hráči všech kategorií dostanou příležitost se předvést v jedné z pěti disciplín před zpravidla zaplněným zimním stadionem.

Velký zájem vzbudil letošní ročník také u vedení města Telče či místních občanů, kteří se o turnaj s blížícím se startem více a více zajímají, což dává předpoklad skvělé atmosféře všech kategorií. Událost, která v hokejovém prostředí nemá v Česku obdoby a které se v minulosti zúčastnili dnes profesionální hráči NHL či nejvyšších evropských soutěží, letos čeká velký krok vpřed.

WTT5

autor: Tomáš Kobera

Kontakte

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Tschechische Republik

Handy: +420 702 131 647 - Informationen

Handy: +420 775 559 055 - Sporttraining