Pod ICE DRAGONS ACADEMY vzniká výběrový projekt!

V hokeji je mnohdy důležitější než rivalita mezi týmy jejich vzájemná kooperace. Hokej prochází těžkou dobou, je neoddiskutovatelným faktem, že hráči klubů a rodiče si zajišťují nadstavbu sami, jezdí s různými výběry po celé Evropě, trénují v různých projektech, nacestují spoustu kilometrů, mnohdy se to kříží s klubovými povinnostmi. Rozhodli jsme se tomu pomoci, důkazem toho je snaha o vzájemnou spolupráci mezi naší celoroční akademií ICE DRAGONS a kluby v regionu Vysočina jako jsou HC Dukla Jihlava, BK Havlíčkův Brod, SKLH Žďár nad Sázavou, HS Třebíč a Rytíři z Telče. Samozřejmě rádi uvítáme i další kluby, jsme si moc dobře vědomi faktu, že šikovní hráči dost často pocházejí z malých klubů.

logo_ID_academy.png„Oslovili jsme výše uvedené kluby s nabídkou ke spolupráci, a jsem velice rád, že se k tomu oslovené kluby staví pozitivně. Většina šikovných hráčů z klubů se účastní nějaké nadstavby, vyhledávají ji. Mnohdy hodně cestují, hrají za týmy z druhé strany republiky, dokonce i za zahraniční, třeba slovenské. Naopak někteří tu možnost vůbec nemají, věřím, že když ji budou mít, může jim to výrazně pomoci. Právě proto jsme se rozhodli vytvořit tento unikátní projekt, který pomůže hokeji na Vysočině. Funguje to v jiných sportech, proč by to nemělo fungovat v hokeji? Chtěli bychom, aby se na projektu podíleli i trenéři spolupracujících klubů. Věřím, že projekt bude výborně fungovat a kluby propojovat. První dobré zkušenosti již máme z loňské sezóny, kdy jsme s kluby na Vysočině již spolupracovali, a to nejen v rámci CCM ligy, DTS, ale i turnajů. Nyní tomu dáme ostřejší rysy a atraktivní formát. Chceme začít co nejdříve, v době, kdy kluby nemají led bychom s výběrem pracovali intenzivněji, v sezóně už méně, třeba jen jednou za měsíc. Uvidíme, zda se časem pro takový projekt najde financování,” uvedl k připravovanému projektu hlavní trenér akademie ID Jaromír Pytlík.

wtt logo 2022Snahou je vytvořit nadstavby pro vybrané talentované hráče ročníků narození 2013, 2012, 2011 a 2010, kteří se budou moci účastnit pravidelných tréninků jednotlivých výběrů. Zmíněná nadstavba bude cílit na nejtalentovanější hokejisty a hokejistky regionu, kteří se budou pravidelně účastnit společného tréninku, jenž bude probíhat na zimním stadionu v Telči. Tréninkové jednotky budou probíhat ročníkově odděleně a budou se skládat z tréninku OFF-ICE a tréninku na ledě pod vedením trenérů akademie. Do programu budou přizváni i specialisté na jednotlivé dovednosti největšího mládežnického projektu Hockey Talent Academy. Cílem této spolupráce není jen poskytnutí kvalitního tréninku pro vybranou skupinu hráčů, ale také postupné tvoření týmů do výběrových utkání, soutěží a turnajů jako jsou World Talent Tournament, Christmas Hockey Series, Summer Talent Cup nebo do výběrové ligy Top 8 Hockey League. Na těchto akcích jsou týmy konfrontovány s evropskými výběry a hráči tak získají nejen herní nadstavbu, ale především velmi kvalitní konfrontaci i se zahraničními týmy. Specializované tréninkové jednotky budou spolufinancovat výše uvedené projekty, částí se budou podílet i rodiče. Výběry budou nastupovat pod hlavičkou ICE DRAGONS. 

foto ID U14

Celoroční akademie ICE DRAGONS v sezóně 2022/23

Kontakte

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Tschechische Republik

Handy: +420 702 131 647 - Informationen

Handy: +420 775 559 055 - Sporttraining