V létě telčský led patřil profesionálům

Dienstag, 19 September 2023

Již tradičně se v průběhu léta v Telči připravovali pod vedením trenérů projektu Hockey Talent Academy extraligoví hokejisté, talentovaní mladíci či hráči nejvyšších zahraničních soutěží a reprezentanti. Dlouhodobá spolupráce pokračuje s projektem vedeným Jaromírem Pytlíkem již mnoho let a nejinak tomu bude i léto příští. Profesionálové, kteří si pro svou individuální přípravu vybrali právě program v Telči, pracovali jak s kondičním trenérem na suché přípravě, tak samozřejmě s dovednostními trenéry na ledě.

Každodenní práci po delší dobu využili reprezentanti Hynek Zohorna a Libor Šulák, extraligoví hráči Adam a Ondřej Najmanovi, Pavel Kousal, Pawel Zygmunt nebo Tomáš Chlubna a Jaromír Pytlík ml., dále také talentovaný Ondřej Kos, Adam Titlbach či Matěj Kubiesa, který zazářil na letním Hlinka-Gretzky cupu v Břeclavi, kde si udržel průměr jednoho bodu na zápas.

JP PROSpokojenost s programem vyjádřili všichni účastníci a rádi by pokračovali také pro sezóny následující. „Z programu jsem nadšený, rád vždy sezónu začínám na ledě, než se zapojíme do klubové přípravy. Můžeme se zde zaměřit i na jiné věci, na které v sezóně nemáme prostor a čas, takže pro mě je Telč super zpestření a posun v dovednostech", uvedla na adresu programu JP PRO nová akvizice pražské Sparty Ondřej Najman. Pozitivní ohlas měl také jeho mladší bratr, liberecký Adam: „Pracuje se tu hodně na detailech, o kterých jsem třeba ještě ani neslyšel. Teď si na spoustu věcí budu muset dávat pozor v sezóně, zaměřit se na to a věřím, že mě to posune." Právě Adam Najman přivedl do Telče do JP PRO také svého kamaráda, kterým je útočník českobudějovického Motoru Tomáš Chlubna. I jednadvacetiletý forvard si nemohl spolupráci v Telči vynachválit: „Poté, co jsem zjistil, že sem půjde Adam Najman, tak jsem se spojil s trenéry a domluvil si program i pro sebe. Jsme velice spokojený, až mě ta úroveň vlastně trochu překvapila. Je tu spousta skvělých hráčů, od kterých toho můžeme my mladší hodně okoukat. Tréninky mají velkou kvalitu, takže si nemám na co stěžovat." Kromě extraligových jmen se programu účastnil také již zmíněný Libor Šulák, účastník Olympijských her a třech světových šampionátů, který v Telči strávil dlouhé týdny. „Já jsem hrozně spokojený jak v posilovně, tak na ledě. Program mi vyhovuje a myslím si, že mě zvedl výkonnostně i dovednostně o level jinam. Jsem přesvědčený, že byl před několika lety dobrý krok sem začít jezdit trénovat", uvedl Šulák na adresu tréninků Jaromíra Pytlíka. 

Všichni hráči pro náš web potvrdili, že by se chtěli do Telče vrátit i pro přípravu na příští sezónu 2024/25, takže kromě hlavních dovednostních campů HTA bude léto opět spojováno s programem JP PRO a profesionály na ledě v HTC Telč.

Autor: Tomáš Kobera

 

Kontakte

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Tschechische Republik

Handy: +420 702 131 647 - Informationen

Handy: +420 775 559 055 - Sporttraining