V Telči to frčí vyjímkou není kanadský dovednostní trenér, finský trenér brankářů či příprava profesionálních hráčů!

pondělí, 13 červen 2016 by

 

THE BEST TECHNIQUE SKATING absolvuje nejvíce hráčů v historii!

Bruslení bylo vždy výkladní skříní projektu Hockey Talent Academy, avšak bruslařský camp THE BEST TECHNIQUE SKATING nikdy v 7 leté historii neabsolvolalo tolik hráčů jako tomu je letos. Díky vzdělávacímu programu trenérů a rozšíření působnosti v Evropě již proběhly campy zaměřené na bruslení  v České republice (Telč), Itálii (Neumarkt), Polsku (Tychy) a čeká nás slovinská Jesenice, slovenský Liptovský Mikuláš, německé Drážďany a Kolín nad Rýnem a další. Díky tomuto faktu se počet hráčů, kteří zvolili tento bruslařský camp Hockey Talent Academy, vyšplhá přes hranici 600 hráčů! Tento fakt je pro nás obrovským závazkem a zároveň indicií, že jdeme správným směrem, za Vaši důvěru moc děkujeme. Hráči trénují v malých výkonnostních skupinkách s koeficientem do 5 hráčů na trenéra což dává "ruku v ruce" velký prostor pro korekci chyb, ale i vysoký počet opakování.

Rychlost, rychlost a zase rychlost...

Nejdůležitějším parametrem bruslení je rychlost, hodně se o ní mluví, avšak není moc lidí, kteří vidí možnost zlepšení rychlosti v technice, ale vsází se spíše na kondici.  Řada z nás má mylnou představu o rychlosti, většina zainteresovaných si myslí, že, kdo dělá rychlé pohyby a drobivé kroky - je rychlý. Testování a analýzy rychlosti bruslení ukazují na pravý opak, přičemž zejména technika odraz, přenos váhy na skluzovou nohu hraje rozhodující roli. Díky praktickým zkušenostem s řadou profesionálních hráčů a sedmiletému testování bruslení můžeme potvrdit tento fakt. Zdá se, že řada hráčů to pochopila... Rozlišujeme pak rychlost na části jako jsou rychlost reakce, zrychlení, maximální rychlost? Řešíme rychlost v přímé jízdě, oblouku, jízdě vzad, přechodech? - nebo prostě jen řekneme, že je nebo není rychlý a hotovo? Druhá věc u které bych se zastavil je fakt, že je bagatelizován význam rychlosti bruslení pro hru samotnou, když se ale pozorně podíváte do níže uvedené tabulky z roku 2014, žádná moc překvapivá jména tam nenajdeme..., jsem si jist, že v novější by byla i řada mladíků Larkin, Eichel, McDavid....

rychlost

A co nás čeká?

ELWING2O víkendu pokračujeme v Telči campem ELITE STICKHANDLING - dovedností se kterou jsou hráči dost "na štíru" a tím je vedení kotouče a ovládání hole samozřejmě propojené s efektivním bruslením, což je asi nejtěžším prvkem - tyto dvě věci skloubit. V Neumarktu se bude o víkendu  "pilovat" střelba a je opět vyprodáno! Poté přijde na řadu velice zajímavý camp HOCKEY SENSE (Telč) zaměřený na provokaci herního myšlení, kde jsme se inspirovali špičkovým zámořským programem. Poté se budeme věnovat zrychlení a všechny posuneme do vyšší rychlosti v campu ACCELERATION & EXPLOSIVE SKATING (Telč). Upozornit bych chtěl na datum 8.-10.7.2016 kdy budou v Telči dunět mantinely a zaměříme se na střelbu v campu SNIPER HIGH LEVEL SCORING a vůbec poprvé nabídneme speciální brankařský camp HTA GOALIE camp, který povede špičkový profesionální trenér Sebastian Elwing pracující pro německý hokejový svaz. Prostředí nové hokejové arény využije i skupina brankářů vedená finským trenérem Arttu Lipsanenem! No a na závěr přijde "bonbónek" v podání mého přítele - kanadského dovednostního specialisty a bývalého hráče NHL Yogiho Svejkovského, který pracuje s řadou špičkových hráčů NHL a který se bude podílet na campech ONE vs ONE SUPERSKILLS a USA/CAN camp.

SVEJK405

Hockey Talent Center - špičkové podmínky pro každého, kdo se chce zlepšit!

woodwaytrainingJiž od srpna otevře své brány centrum pro mladé talentované hokejisty v Telči, které nabízí propracovaný hokejový program, ale i studium, stravu či regeneraci. Hráči, kteří se budou zdokonalovat v Hockey Talent Center Telč získají pro svůj rozvoj optimální podmínky nejen díky odbornému vedení, ale i špičkovému zázemí - novému zimnímu stadionu, moderní funkční posilovně, ubytování, sportovní stravě či moderní škole se sportovním zaměřením. Již s předstihem v období duben - srpen však výborných podmínek využívají hráči ve věku ve věku od 14 let až po profesionály. V centru již byla řada profesionálních hráčů nejen z nejvyšších tuzemských dorosteneckých juniorských či seniorských lig, ale i nejvyšších juniorských zámořských soutěží či dokonce KHL.

IDhraci

Jsme rádi, že jste si náš program oblíbili a věříme, že si společně chvíle při tomto krásném sportu užijeme!  

podpis

Kontakty

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Česká republika

Mobil: +420 702 131 647 - informace

Mobil: +420 775 559 055 - sportovní trénink