Kanadský dovednostní trenér Svejkovsky čaruje v Telči!

neděle, 24 červenec 2016 by

"Nevidím rozdíl mezi HTA a akademiemi v zámoří, já si myslím, že důležitá věc je, že to všechno oni dělají, nejde o to jestli je to v České republice nebo Kanadě. Je to stejné jako ve všem ostatním, je tu nějaká metodika, když jsem hledal něco podobného a hledal jsem partnera po České republice, který by měl podobné myšlenky a opravdu mu záleželo na hráči a na individuální připravenosti a na tom jak je naučit hokej, tak jsme se nějakým způsobem seznámili s Mírou Pytlíkem a ty naše projekty jsou v některých věcech hodně podobný, protože ta myšlenka je podobná a to si myslím, že je ta důležitá věc. Ani nemohu říci jestli jsou akademie moc jiné tam nebo tam, my to děláme specificky a oni to dělají tady specificky, proto se mi líbí, když sem přijedu a mohu pomoci jim a na druhou stranu oni přijeli k nám na takovou desetidenní stáž, vlastně si oba dva dost pomáháme. Mě hrozně baví vidět jiný tréninkový skupiny lidí a nějakým stylem se pořád vzdělávat jako trenér, to je pro mě důležitý."

Yogi Svejkovsky, kanadský dovednostní trenér, asistent nejvyšší juniorské ligy WHL, bývalý hráč NHL, trenér který trénuje řadů profesionálních hráčů NHL

svejkac 

Přesně těmito slovy reagoval na spolupráci s projektem Hockey Talent Academy uznávaný zámořský dovednostní trenér v jednom z rozhovorů, ale pojďme postupně...

Pamatuji si na to dobře, přes léto jsme jezdili trénovat do Pelhřimova, právě nám skončil trénink. Převlékli jsme se a jdeme přes stadion, na ledě chlapík s malým klukem procvičoval moc zajímavě bruslení, vedení kotouče, střelbu z druhé nohy...  Zamyslel jsem se a šel se podívat na rozpis ledu a tam napsáno SVEJKOVSKY. Hned jsem si i díky knize "Hokejový agent vypovídá" propojil Svejkovský - Washington Capitals, hráč NHL. Asi po roce jsme si zavolali a domluvili na společný trénink, jaká paralela - stejné nadšení, podobná práce, společný zájem a nakonec i oba synové jsou ročník narození 2001.

Od té doby jsme již něco prošli, zorganizovali jsme dvě výměnné stáže a kluci si měli možnost několikrát spolu zahrát. Při výměnné stáži jsem poznal i rodinu Yogiho a bydlel v jejich domě ve Vancouveru. Vždycky budu uznávat trenéry, kteří to mají pěkně poskládané, umí nadchnout, ale především umí to skvěle ukázat a právě toto spojení je u Yogiho dokonalé. Právě proto jsem Yogimu věnoval určitý prostor v projektu Hockey Talent Academy, aby hráči měli možnost poznat specifika zámořského přístupu a tréninku přímo v České republice. Yogi se již podílel na výukových campech v roce 2013, 2015 s roční pauzou, kdy nebyl v České republice je opět letos exkluzivně v projektu Hockey Talent Academy. 

Nyní máte poslední možnost se přihlásit na USA/CAN camp, který pořádáme pouze jednou za rok, povede jej kanadský dovednostní trenér Yogi Svejkovsky a je od pátku 29.7.2016 ráno do neděle 31.7.2016 12:00! Je přihlášeno téměř 100 hráčů a je posledních cca 10 míst!

Přihlásit se můžete ZDE  

29.7. 31

Kontakty

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dačice
Česká republika

Mobil: +420 702 131 647 - informace

Mobil: +420 775 559 055 - sportovní trénink