Víkend s kanadským dovednostním trenérem Yogim Svejkovskym!

Wednesday, 22 July 2015 by

"Kanadský šaman" (jak ho nazval jeden z rodičů) okouzlil... svejkovskyyogi

O tomto víkendu jsme zakončili sérii hlavních dovednostních campů campem USA/CAN, který vedl kanadský dovednostní trenér a bývalý hráč NHL Yogi Svejkovsky. Všem pozorným ukázal až neuvěřitelnou práci s technickým detailem, ale předvedl i malinko jiný pedagogický přístup, který hráče formuje a utváří nejen po dovednostní stránce. Malinko stranou byl tentokráte kondiční efekt i když 5 hodin plných technických fines a 2 hodiny hry ve dvou dnech, dá určitě také zabrat. Myslím si, že zařazením tohoto campu do propracovaného programu Hockey Talent Academy jsme se trefili, neboť přesně zapadá do konceptu detailního nácviku jednotlivých dovedností, proto získá pevné místo v našem bohatém programu. Když ukazoval Yogi  poprvé svůj program před dvěma lety v Jihlavě, byl pro nás nový a téměř všichni hráči měli s technickýmí prvky neuvěřitelné problémy. Prvky jsme pravidelně zařazovali do tréninkových jednotek a po dvou letech jsme viděli obrovský posun u hráčů, kteří pravidelně navštěvují Hockey Talent Academy. Téměř žádné technicky náročné cviky jim nedělaly větší problémy.

Rozdíl mezi Hockey Talent Academy a akademiemi v Kanadě či USA?

Já si myslím, že důležitá věc je, že to všechno oni dělají, nejde o to jestli je to v České republice nebo Kanadě. Je to stejné jako ve všem ostatním, je tu nějaká metodika, ale myslím si, že lidi, kteří mají být v něčem ti nejlepší, tzn. i hráči, měli by dělat věci o kterých si myslí, že jsou ty nejlepší. Já jsem po nějakých letech přišel na to, že takhle mi to funguje. Když jsem hledal něco podobného a hledal jsem partnera po České republice, který by měl podobné myšlenky a opravdu mu záleželo na hráči a na individuální připravenosti  a na tom jak je naučit hokej,  tak jsme se nějakým způsobem seznámili s Mírou Pytlíkem a ty naše projekty jsou v některých věcech hodně podobný, protože ta myšlenka je podobná a to si myslím, že je ta důležitá věc. Ani nemohu říci jestli jsou akademie moc jiné tam nebo tam, my to děláme specificky a oni to dělají tady specificky, proto se mi líbí, když sem přijedu a mohu pomoci jim a na druhou stranu oni přijeli k nám na takovou desetidenní stáž, vlastně si oba dva dost pomáháme. Mě hrozně baví vidět jiný tréninkový skupiny lidí a nějakým stylem se pořád vzdělávat jako trenér, to je pro mě důležitý.  (Přepis rozhovoru pro VajgarFans, R.Mayer)

Rozdíl mezi kanadsko-americkým mládežnickým hokejem a evropským?

Myslím, že rozdíl je pyramida, v Kanadě stráví hráči větší čas na ledě. V Čechách se stráví 5-6 dní se svým trenérem v klubu, u nás je ta pyramida trošičku jiná, hráči jsou maximálně 4x s klubovým trenérem tzn. Že mají 1 až dva dni navíc, kdy mohou být u dalšího dovednostního trenéra, u nás v Kanadě pracují v klubu trenéři, kteří to dělají při práci, nechci říci jako koníček, protože někteří jsou v tom dobrý, ale nejsou profesionálové, ty jsou u nás v částech, kde se dělají dovednosti. A to je ten rozdíl si myslím,  je více prostoru na to, jenom tím postavením jak ten mládežnický hokej funguje, aby dělali více dovednosti s jinýma lidma než, je trénujou. Tady dovednosti musí dělat trenéři v klubu a je otázka jak se jim to vede, což nemohu komentovat, protože to nevidím a nejsem tam,  abych něco takovýho mohl říci. (Přepis rozhovoru pro VajgarFans, R.Mayer)     

Trenérský tým, prvek, který neustále sílí a vyvíjí se!

melenovsky

Malinko se pozastavme nad trenérským složením v projektu Hockey Talent Academy. I v letošním roce zaznamenal trenérský tým řadu změn, není tajemstvím, že dovednostní trenéry hledáme především v řadách profesionálních hráčů. Právě letos se nám podařilo do projektu zapracovat hned několik hráčů s bohatými zkušenostmi z nejvyšších evropských soutěží, dokonce jednoho finského trenéra a jednoho velmi dobrého kanadského hráče. Celkově jsme zařadili 6 nových tváří, kteří výrazně zkvalitnili trenérský tým. V tomto trendu budeme pokračovat a svou trenérskou šanci dostanou v rámci vzdělávacího programu další hráčské ikony, které rozšíří možnosti obsazení jednotlivých výuk či campů.  

Nové prvky v programu HTA - trefa do černého!

draft NHL 800Hlavní dovednostní campy 2015 jsou za námi, až na drobné vyjímky byly vyprodané a to nejen v Česku, ale i Itálii, díky tomuto faktu patří letošnímu roku v sedmileté historii pomyslné prvenství.  Váš obrovský zájem je pro nás jasným signálem, že umíte ocenit kvalitu. Držíme se osvědčeného konceptu, avšak nezapomínáme na inovaci, chceme zařazovat originální prvky a udávat trend a být tak o krok vpřed. Krokem vpřed a zároveň trefou do černého bylo uvedení v život nového programu HTA PROSPECT pro vybrané starší hráče, který spolupořádáme s agenturou, která je certifikovaným agentem pro NHL, KHL a další nejvyšší hokejové soutěže. Pestrý dovednostní program HTA se v podání řady mládežnických reprezentantů změnil v okulahodící představení a posunul výuku o level výše... Nejsme firmou, která Vás opustí a začnete nás zajímat opět příští léto, právě proto připravujeme navazující program, který můžete dle Vašeho vytížení v klubech využít.

15zak00209 07 banner htc telc finV minulém týdnu jsme odtajnili rozsáhlý projekt, který vyvolal řadu pozitivních ohlasů. Vznikne v pohádkovém městě Telči, kde budujeme špičkové zázemí pro vybrané talenty z Evropy včetně studia, zabývat se budeme i vzděláváním trenérů, ale využijí ho i hráči, kteří se zúčastní výuk či campů Hockey Talent Academy. Projekt ponese název HTC - Hockey Talent Center a nijak neovlivní standartní chod projektu Hockey Talent Academy, spíše rozšíří možnosti všech hráčů a poskytne rozsáhlý tréninkový program během celého roku, ale poskytne také všem hráčům špičkový servis v průběhu campu či výuky  v oblasti sportovišť, ubytování, ale i stravy.

Prázdniny, klubová činnost

Přejeme všem hráčům, aby si krásně užili zbytek prázdnin... Začíná však nová sezóna a řada hráčů již pracuje, či začne pracovat v mateřských klubech, proto bych chtěl apelovat na všechny hráče, kteří jezdí pravidelně do Hockey Talent Academy, aby ve svých mateřských klubech odváděli tu nejlepší práci, pilně se učili novým hokejovým dovednostem, snažili se co nejvíce pomoci svému týmu, poslouchali trenéry a byli jejich pravou rukou, vždyť právě v klubu trávíte nejvíce času a je velmi důležité vytvořit tu správnou atmosféru pro učení či trénink.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří se na chodu projektu podílí a dávají mu energii - rodičům, hráčům, trenérům, poskytovatelům ubytovacích kapacit, ale i majitelům a manažerům sportovišť či jejich pracovníkům. Bez Vás by projekt nebyl tam, kde je... To co se nám podařilo, je naším společným úspěchem ve kterém hraje hlavní roli chuť se zlepšovat... Děkujeme za Vaši důvěru v naši práci a mohu Vám za celý tým slíbit, že uděláme vždy vše co je v našich silách, aby jste byli spokojeni! 

A co připravujeme pro novou sezónu? Již v tuto chvíli usilovně pracujeme na programu HTA TOUR 2016. Program i kalendář dozná řadu změn, které ocení hráči i rodiče ... Je toho hodně, troufnu si říci, že náš nový koncept pro rok 2016, bude mnohé zvenčí šokovat, ale jsme si jisti, že hráče ohromí, dovednostně výrazně ovlivní a bude se jim líbit a to je pro nás to podstatné :-), tak sledujte stránky, ať Vám něco neunikne... Těším se se všemi na viděnou!

PODPISJP


ice hockey skating trends 2015

Knihu Jaromíra Pytlíka pojednávající o hokejjovém bruslení v širších souvislostech vydá již na podzim prestižní nakladatelství GRADA. Součástí knihy jsou originální komenty řady špičkových hráčů z NHL. 

Contacts

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dacice
Czech Republic

Mobile: +420 702 131 647 - Informations

Mobile: +420 775 559 055 - Training