Slavnostní otevření Hockey Talent Center Telč 24.1.2016!

Sunday, 20 December 2015 by
Hockey Talent Academy zahajuje v Telči výukou SMALL AREA GAMES!                 ilustrativní foto ZOH SOCHI 
 
Telč - nejpohádkovější město České republiky!
 

telc nataceni ji13 galerie 980Když se řekne Telč většině lidí se vybaví slovní spojení Telč - pohádky. Filmové štáby si v historické Telči obrazně řečeno podávají dveře. Málokde si filmaři mohou vybrat tolik unikátních míst a zákoutí k natáčení jako v Telči. Jedno pěkně vedle druhého. Mezi branami a věžemi svítí oblouky štítů s podloubími. Hned vedle bílý zámek s parkem. Kolem modř rybníků přesně taková jako u vzácně dochovaných renesančních vodních tvrzí. K tomu bezmála tak daleko, co by kamenem dohodil, v lesích vypíná svoji věž pohádkový hrad Roštejn. Zkrátka jako v pohádce vypadá Telč v horku léta i pod sněhovou duchnou tuhé zimy. První z pohádek, která se v Telči točila, je Pyšná princezna. Potomtelcunesco Až přijde kocour, slovenský Majster kat, Jak se budí princezny, pak třeba Kouzelný měšec, Z pekla štěstí I. a II., O ztracené lásce, Stříbrná paruka a další a další. Takže těch pohádek je opravdu hodně. Zahraniční filmové štáby s pětitisícovým malebným městečkem na pomezí Čech a Moravy počítají už pěknou řádku let. 

„Telč nemůže filmaře ničím zklamat. Zažil jsem kuriózní situaci, kdy výprava Američanů nechtěla věřit, že domy na náměstí nejsou kulisy pro film, a musel jsem je přesvědčit, že v nich skutečně bydlí lidé," připomněl starosta Fabeš po denik.cz 

Hockey Talent Academy U6-U16

Reklama HB 2015 2I výstavba nového zimního stadionu připomíná pohádkový příběh, který začal začal silnou myšlenkou, skvělým přístupem města, stavitele i místního klubu, díky němuž se Telč stane od konce roku 2015 jedním ze zimních stadionů s nepřetržitým provozem zejména díky bohatému tréninkovému programu Hockey Talent Academy. Ten nabízí výukový či tréninkový program pro všechny - od nejmenších po profesionály a bude nabízet řadu svých výuk právě na tomto zimním stadionu.

I když bude zimní stadion v provozu od 4.1.2016, oficiální zahájení projektu Hockey Talent Academy začne nedělní výukou 24.1.2016 - USA CAN SMALL AREA GAMES . SMALL AREA GAMES je stěžejním prvkem pro rozvoj hry jednotlivých hráčů, kde hráči musí reagovat na řadu nových rolí, mohou si vyzkoušet nové prvky, neustále svou hru přispůsobují novým podmínkám - spoluhráčům, protihráčům, pravidlům a to bez strachu z chyb, kvůli které hráči svou hru v zápasovém utkání raději nezmění. Právě z tohoto důvodu dáváme při tvorbě výukového programu a hře na malém prostoru - SMALL AREA GAMES stěžejní místo, která jde ruku v ruce s dovednostní stránkou. Jsem přesvědčeni, že právě tato kombinace je klíčová pro transfer nových dovedností do hry. Do Hockey Talent Academy jezdí řada výborných hráčů s velmi dobrými dovednostmi, avšak umět přenést učením získané dovednosti do hry samotné je asi nejtěžším krokem, se kterým si láme hlavu řada dovednostních trenérů... Nově koncipovaná výuka s řadou moderních pomůcek, nenechá zcela určitě nikoho chladným. Srdečně všechny zveme.

Přihlásit na zahajovací výuku se můžete ZDE

LOGO ICE DRAGON finalHockey Talent Center U14-U18

Novinkou bude i nadstavbová nabídka projektu Hockey Talent Center, jehož cílem je soustředit talentované hráče ve věku 15-18 let přímo v Telči a provést je přes kritické období, který tento věk přináší a dobře je připravit na vstup do vrcholového hokeje. Největší radost z provázaného programu HTC (ubytování - strava - škola - OFF-ICE trénink - ON-ICE trénink - hra), budou mít zejména hráči kategorie dorostu (r.n 1999, 2000, 2001, 2002, ale i 2003, které budeme pečlivě s předstihem připravovat na přechod do kategorie dorostu). Akademie vedená trenérem Jaromírem Pytlíkem poskytne nejtalentovanějším hráčům nejen špičkové podmínky nejen v hokejovém růstu, ale i ve studiu, ubytování či stravování. Hráči se budou účastnit nejvyšších soutěží ELMD, ELSD, pro mladší adepty je připravena i spolupráce s týmy hrající LMD. Na chodu akademie se podílí řada špičkových odborníků v oblasti dovednostní výuky, kondiční přípravy, videorozborů, fyzioterapie či lékařství. Samostatnou kapitolou je pak propracovaná studijní část, která přímo v Telči nově nabízí sportovní profilaci MANAGMENT SPORTU a TRENÉRSTVÍ a zahrnuje i jazykové vzdělávání, sportovní trénink, trenérství, regeneraci a výživu ve sportu, sportovní managment a marketing či základy psychologie sportu a mentální koučink.  

A na co se můžete při slavnostním zahájení těšit?
 
Na velmi zajímavé hosty z profesionálního hokeje, přítomen by měl být zástupce vedení jednoho z nejúspěšnějších evropských klubů Kärpat Oulu /FIN/ se kterým bude kromě jiných projekt HTC úzce spolupracovat, dále zástupci participujících klubů, ale i agentury Global Managment Group, zástupce profesionálních hráčů, sponzorů a další hosté.  Součástí programu bude křest knihy Jaromíra Pytlíka HOKEJOVÉ BRUSLENÍ - trendy ve výuce techniky, odhalení podoby nového dresu ICE DRAGONS Telč, dále si budete si moci prohlédnout i školu se sportovním zaměřením "Managment sportu a trenérství" včetně Gymnázia Otakara Březiny. Slavnostně Vás přivítá bohatou nabídkou i zbrusu nový SPORT BAR, prodejna s hokejovým vybavením HOCKEY SHOP  a v neposlední řadě budete mít možnost položit otázku řadě zajímavých osobností...
 
Více informací na www.htctelc.com
 
ICE DRAGONS TELČ
 

Contacts

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dacice
Czech Republic

Mobile: +420 702 131 647 - Informations

Mobile: +420 775 559 055 - Training