Na turnaji WTT v Telči hrálo přes 1000 mladých hráčů!

Kdo se letos rozhodl zúčastnit World Talent Tournament 2016, určitě nelitoval... Letošní turnaj WTT - WORLD TALENT TOURNAMENT proběhl v nové hale Hockey Talent Center v Telči a zúčastnilo se ho na 64 týmů složených z hráčů různých národností. Tohoto velkého mládežnického turnaje se zúčastnilo přes 1000 hráčů z České republiky, Slovenska, Německa, Švýcarska, Maďarska, Rakouska, Ruska, Italie, Lotyšska, Polska, Slovinska, Rumunska... Turnaj se konal v termínu 2.-17.4.2016 a nabídl špičkovou konfrontaci s výborným zázemím nové moderní haly v Telči. Cílem tohoto projektu je soustředit talentované hráče v prostředí vzájemné konfrontace, konkurence i spolupráce, motivovat je a nabídnout jim spolupráci na jejich dalším výkonnostním růstu. Turnaj byl vypsán pro kategorie U8- 2008, U9 -2007, U10-2006, U11-2005, U12-2004, U13-2003, U14-2002, U16-2000/2001

Spokojenost, emoce 

Vždy když skončí takhle velká akce, bilancuji, jsem spokojen a zároveň plný dojmů. Byl jsem vždy trenérem, který přemýšlel více o hráčích, než o týmu a netajím se tím, že cílem našich projektů je vychovávat individuality, které budou umět přijmout roli v týmu a respektovat zásady tohoto nádherného kolektivního sportu. Věřím, že jen tak mohou být úspěšní. Poskládat dobrý tým určitě neznamená, že jste vychoval nějakého hráče, ale pokud se Vám v dlouhodobějším horizontu podaří vychovávat vynikající hráče, kteří se vzájemně respektují, výborný tým získáte tak nějak automaticky. Turnaj vždy navštíví spoustu hráčů z různých klubů a je pro mě velice inspirativní sledovat, jakým způsobem se vyvíjejí a dokáží reagovat na proměnlivé podmínky turnaje. Někdy přijedou jako součást výběrového týmu, který dominuje, jindy zaujmou místo v týmu slabším a snaží se v něm herně posunout. Nevím co je lepší a těžko říci co hráče výrazněji formuje, jestli hra ve výborném týmu, kde má podřadnější roli, nebo být lídrem v týmu, který bohužel v rámci turnaje taky někdy prohraje. World Talent Tournament i Hockey Talent Academy je a vždy bude o hráčích ...

Rodiče

Každý rok se s Vámi všemi velice rád vidím, se zájmem vyslechnu různé příběhy, mám radost z Vašich úspěchů a lámu si hlavu s tím jak Vám pomoci. Zaznamenávám ve Vašich řadách velký posun, kde v minulých turnajích neustálo pozici celkem dost rodičů a hráči nám někdy i předčasně odjeli z turnaje. I přesto, že se nemusí vše vyvíjet dle Vašich představ, jsem rád, že jsou to spíše ojedinělé vyjímky nebo stálé a známé firmy, které si neuvědomují, že nejvíce škodí vlastnímu dítěti. Za vstřícnost a trpělivost bych Vám chtěl poděkovat, věřím že většina z Vás již chápe, že prioritou projektu je si v závěru sezóny na turnaji dobře zahrát.    

htctribuna

Dovednosti, technika

Jsem si jist, že v poutavých dovednostních soutěžích nejvíce ze všeho hráče i rodiče oslovila soutěž v rychlosti bruslení, která byla měřena elektronicky  s přesností na setinu sekundy.  Všichni účastníci mohli názorně vidět jak moc ovlivňuje technika bruslení akceleraci a zároveň zaznamenat obrovské rozdíly mezi hráči. Není náhodou, že hráči kteří pracují na technice vévodili startovnímu poli... Je na Vašem zvážení jaký program přípravy zvolíte, nicméně pokud zvolíte projekt HTA, dáme Vám díky bohatým zkušenostem garanci zlepšení! Dáváme si záležet na dovednostech hráčů a proto celý projekt Hockey Talent Academy nabízí systematicky jejich výuku. 

banner wtt

Hráči

Je krásný pocit, když o něčem sníte, poté na projektu dlouho děláte a pak přijde ten moment, kdy se to povede a přijede si zahrát do vašeho projektu přes 1000 hráčů. Většinou hráči jezdí na turnaj opakovaně, rád a pečlivě sleduji hráčské příběhy a snažím se jim porozumět. Někteří hráči vyrostou, zesílí a zaznamenají velký hráčský progres, jiní naopak stagnují. Problém vidím i ve faktu, že většina hráčů se zajímá prioritně o kluby, kde se hraje nejvyšší soutěž, což je samozřejmě pochopitelné, ale už se nezajímají o tréninkový proces, který je pro progres hráče klíčový. Takže mnohdy v srdcích hráčů i rodičů zvítězí klub, který má seniorský tým v nejvyšší soutěží, bez toho, aby se podrobně seznámili s programem, který hráče formuje a to platí všude v Evropě. Díky tomuto faktu jsou mnohdy k vidění neuvěřitelné hokejové příběhy, kdy hráč reprezentačních výběrů, který působil ve vyhlášených hokejových akademiích přijde v juniorském věku zpět do mateřského a nejen že nedodělal školu, ale nestačí ani na krajský přebor mužů, to je pro mě osobně velice smutné. Nechci být tím, který jen kritizuje a vím, že se v současné době v řadě klubů Evropy pracuje s mládeží daleko lépe, než tomu bylo v blízké minulosti a proto jsme přišli s propracovaným projektem Hockey Talent Center Telč, který snoubí tréninkový program se studiem, kondiční přípravou, stravou, ubytováním, regenerací či dokonce lékařským dohledem.

 HTC orez2

Osobnosti

AHO HARRI 01 11 1cechmanek2Jsem velice rád, že do nové haly Hockey Talent Center Telč se přijela podívat na mládežnický hokej i řada významných osobností. m.j. Petr Leška, Jan Bulis, Tomáš Žižka, Roman Čechmánek, Michal Barinka, Robert Hamrla, Jiří Šejba st., Igor Rataj, Sebastian Elwing, Martin Altrichter, Radek Ťoupal...

Překvapením pro mne samotného byl příjezd sportovního manažera jednoho z nejlepších klubu v evropě finského Karpat Oulu Harriho Aha, který sledoval finálové utkání mezi týmy našich projektů Hockey Talent Center a Hockey Talent Academy! I takové věci mě nabíjí energií a utvrzují mě v pocitu, že jdeme správnou cestou ...  

PODPISJP

 

 

Velkému zájmu se těší originální nabídka s níž přišel projekt Hockey Talent Center Telč a láká hráče nejen na špičkové tréninkové a herní podmínky, ale komplexně na studium, ubytování, stravu či regeneraci! Tento zajímavý hokejový projekt, který navazuje na velmi dobře fungující projekt Hockey Talent Academy a nabízí bohatý celoroční program, dává velkou šanci všem talentovaným hráčům ve věku 14-18 let. 

Moderní škola klíčem k úspěchu!

HTC KONCEPT škola1280Projekt Hockey Talent Center klade od počátku důraz na vzdělání. Jedno z reklamních sloganů školy zní "CHYTRÝ HOKEJISTA" to si dal projekt za cíl nejen na ledě, ale i ve škole. Kdo se byl podívat na zázemí moderní školy, která vůbec poprvé otevře své brány sportovcům v oboru MANAGMENT SPORTU A TRENÉRSTVÍ musí souhlasit, krásný interiér, moderní interaktivní tabule poslední generace, tablety, výpočetní technika, nová sportovní hala, sportoviště. Na sestavení náplně výuky se podíleli odborníci v oblasti sportu s nejvyšším vzděláním, kteří se budou podílet i na samotné výuce. V brzké době se připravuje výrazná modernizace sportovního areálu, který je součástí školy. To jsou fakta, která staví mládežnický hokejový projekt v Telči do popředí. Zájemci o studium 1.ročníku Střední odborné školy budou mít výhodu a budou bráni přednostně, musí však podat přihlášky nejpozději do 15.3.2016. Stránky školy ZDE

HTC studiumweb3

Obr. Již brzy se bude moci nová škola se sportovním zaměřením Managment sportu a trenérství pochlubit zbrusu novým sportovním areálem. 

Nová hokejová hala s celoročním provozem!

HTC v ziměnovy1500

Nová hokejová hala se zázemím 10 šaten a moderní funkční posilovnou s celoročním provozem, dává detailně propracovanému programu pro rozvoj hráčů Hockey Talent Center nový rozměr. Hráči budou mít k dispozici hokejovou halu nejen v období sezóny, ale i mimo ní tak, aby mohli individuálně pracovat na svých dovednostech. K dispozici budou mít také kvalitní zpětnou vazbu z utkání prostřednictvím připraveného sestřihu z utkání videotrenérem a to nejen z pohledu týmové organizace, ale i individuálního herního projevu. Samozřejmostí je velmi pěkné ubytování s trenérským dohledem a sportovní stravou po celý den. Velkou pozornost věnuje projekt i regeneraci, zdravotní péči o hráče, technickému vybavení a zázemí.

Funkční posilovna dle posledních světových trenů!

gatlinNová posilovna pro mladé hokejové naděje je vybavena dle posledních trendů, jejíž součástí jsou i světové novinky, které jsou nezbytným pilířem efektivního tréninku mladých hráčů. OFF- ICE příprava bude splňovat přísné nároky na individualizaci plánu rozvoje jednotlivých hráčů dle jejich potřeb.Hlavním úkolem kondičních specialistů je efektivně rozvíjet kondiční schopnosti jednotlivých hráčů. Kondiční specialista je přítomen i všem tréninkům na ledě a bude pečlivě anylyzovat kondiční efekt všech tréninkových jednotek na ledě s cílem je mimo led vhodně doplnit.  Program regenerace s dohledem fyzioterapeuta bude mít za cíl kompenzovat zátěž, posilovat ochablé svaly, protahovat zkrácené a namáhané svalové partie s cílem předcházet zraněním.  

woodwaySportovní strava, pitný režim 

stravaStrava je v dnešním sportu nedílnou součástí a výrazně podílí na sportovním výkonu. Víme s jakými problémy se potýkají mladí hráči ve stravování. Právě z tohoto důvodu věnujeme této oblasti velkou pozornost. Hráči mají k dispozici 5x denně zdravou a pestrou stravu zohledňující tréninkovou či zápasovou zátěž. Chceme, aby kvalitní strava byla nejen zdravá a splňovala nároky na živiny, ale aby i skvěle chutnala. Na stravě se bude podílet firma s dlouhodobými zkušenostmi v oblasti zdravého stravování.

food 

Formování osobnosti hráče - týmovost, charakter

LOGO ICE DRAGON final

Netajíme se tím, že chceme vyhovávat špičkové hráče a výrazné individuality, ale s výrazným akcentem na skutečnost, že lední hokej je kolektivní sport. Chceme vytvořit férové, příjemné, přátelské prostředí a zároveň působit i na charakterové vlastnosti hráče, aby uměl v budoucnosti zaujmout a přijmout svou roli v týmu.

Ubytování s dohledem

ubytovani 2Hockey Talent Center poskytuje talentovaným hráčům i komfort v oblasti ubytování, kde hráči mají k dispozici příjemné ubytování hned vedle sportovního areálu školy a jsou pod neustálým trenérským dohledem.

Hokejový Domeček v Telči nabízí hráčům ubytování pár metrů od historického náměstí Zachariáše z Hradce. Příjemné pokoje, plně vybavené kuchyňky i zázemí pro sportovce naleznete na břehu rybníka. Romantická procházka po lávce vás zavede až k historickým domům na náměstí zapsaném na seznamu UNESCO památek od roku 1992. Hostel byl nově otevřen pro rekonstrukci v roce 2007 díky městu Telč. Komfortně vybavený objekt, který slouží projektu HTC – Hockey Talent Center jako celoroční ubytovací zařízení. Je zde několik pokojů se sprchou a hygienickým zařízením, v přízemí je společenská místnost s krbem, v každém podlaží plně vybavená kuchyňka, ve vstupním prostoru je umístěn internet, na čelní straně ubytovny jsou uzamykatelné prostory pro jízdní kola, nad nimi terasa s možností posezení s nádherným výhledem na město. V přízemí jsou ještě sprchy a sociální zařízení. Je zde také možnost parkování motorových vozidel návštěvníků.

ubytovani 1

Nově zrekonstruované ubytování nabízí příjemné prostorné pokoje s příslušenstvím a samoobslužné kuchyňky.

„Hokejový domeček“ se nachází pár minut volnou chůzí po lávce přes Ulický rybník do historického centra města Telč.

Příjemná nabídka dalších služeb - prostorná společenská místnost, úschova kol, internet i parkoviště zdarma.

Alternativu pro ubytování rodičů či hráčů na výukách Hockey Talent Academy nabízí nově zrekonstruovaná pracoviště Masarykovy univerzity v Telči, která se nachází v nádherném prostředí náměstí přímo naproti historickému zámku v Telči.

Bližší informace na www.htctelc.com

 

Contacts

HOCKEY TALENT ACADEMY
Lipolec 14, 380 01 Dacice
Czech Republic

Mobile: +420 702 131 647 - Informations

Mobile: +420 775 559 055 - Training